Remedii Ayurvedice

CCF Tea

O pagina dedicata exclusiv folosirii condimentelor si plantelor indiene in scopul refacerii echilibrului Doshic in organism si pentru prevenirea ori ameliorarea diverselor probleme de sanatate. Gasiti aici preparate simple, usor de realizat acasa de oricine, indicate de Ayurveda pentru o viata mai plina de sanatate si energie.

Badam Milk – Elixir Ayurvedic din Lapte cu Migdale

Cumin Coriander Fennel Tea – Ceai de Chimion, Coriandru si Fenicul

Gulab Sharbat – Sirop Ayurvedic de Trandafiri

Jeera Khashayam – Ceai de Jeera cu Lapte

Jeera Orange Juice – Suc de Portocale cu Jeera

Rasayana Almond Drink – Bautura Rasayana cu Migdale (fara lapte)

Sugar Saunf Churna – Pulbere de Fenicul cu Zahar brut

Turmeric Milk – Lapte cu Turmeric

Pitta Summer Tea – Ceai racoritor pentru Pitta

Inji Murappa – Bombonele cu Ghimbir

THANDAI – Elixir pretios cu Sofran si Trandafir

Pudina Sharbat – Sirop de Menta

Jeera Paal – Lapte racoritor din Nuca de Cocos si Jeera

Uleiul din Nuca de Cocos pentru Insolatie si Picioare fierbinti

Un remediu pentru excesul de Pitta

Mic Remediu Ayurvedic pentru Artrita Reumatoida

Migdale pentru Viitoarele Mamici

Remediu simplu pentru Probleme Menstruale

Pepene galben pentru Acnee

3 Remedii pentru Astmul Bronsic

Marsha Nasya – Obicei Ayurvedic pentru vremea rece

Ginger Lemon Tea – Ceai de Ghimbir cu Lamaie

Brahmi Milk – Remediu Ayurvedic pentru Memorie

Chimion contra Durerilor Menstruale

OBSERVATIE: Preparatele si remediile indicate pe aceasta pagina nu se substituie necesitatii de a vizita un medic competent atunci cand aveti probleme serioase de sanatate.

Discussion

6 thoughts on “Remedii Ayurvedice

  1. Buna draga mea,
    Am vazut pe site-ul tau multe referiri la grija pe care trebuie sa o avem in legatura cu unele alimente si rinichii. Uite, am un prieten care a facut o tumoare la rinichi, iar dupa excirzare medicii nu i-au recomandat nici un regim alimentar. Ai putea tu sa ne dai cateva indicatii generale? Merci

    Posted by Ioana | 22 July 2015, 8:04 AM
    • Buna Ioana! Intr-adevar, am avut si eu surpriza ca observ cu stupoare cum medicii (sau cel putin majoritatea lor) nu considera ca alimentatia are vreun rol in problemele cu rinchii. Daca rinichii nu functioneaza cum trebuie atunci tot organismul incepe sa se incarce lent cu toxine pe care nu le poate elimina. Foarte foarte pe scurt Ayurveda zice ca ar fi bine sa se renunte la urmatoarele: cafea, solanacee (vinete, rosii, ardei – iuti si dulci -, tutun, cartofi – acceptabili dar nu zilnic), carne. De evitat apa rece si toate bauturile “la rece” si de preferat apa la temepratura camerei, cu un strop de zeama de lamaie sau lime. Se recomanda fructe si sucuri de fructe acre: mere, portocale, grefe, lamai etc. Alte fructe ok: struguri, capsuni (moderat), papaya, pepene, banane. Neaparat de evitat alimentele procesate excesiv si zaharul alb. Doar ceaiuri din plante, nici un fel de alt ceai (negru, verde etc). Fara alcool si margarina. Mai usor cu ciocolata. Doar fasolea rosie e ok (inmuiata in prealabil. Sub nici o forma hrana cruda sub forma de regim a-la-long. Majoritatea legumelor sunt ok. Cam asta e foarte pe scurt. Importanta e si odihna la ore normale – nu stat noaptea tarziu. Si mesele regulate, la ore (aproape) fixe.

      Posted by cloudpearl | 24 July 2015, 11:34 AM
    • Multumesc pentru raspuns. Sper sa-l ajute…Stii, am cumparat cartea  Ayurvedic Cooking for Self Healing gandindu-ma ca ma va ajuta sa inteleg cum combinatiile de alimente si condimente fac dintr-o mancare mai greu digerabila pentru o anumita dosha, intr-una chiar benefica…si sincer nu am inteles. Probabil ca-mi lipsesc anumite informatii pe care nu prea stiu de unde sa le iau, tinand cont de faptul ca nici nu am posibilitati materiale sa ma inscriu la vre-un curs . Ai putea tu sa-mi recomanzi niste carticele de studiat?

      Posted by Ioana Burlibasa | 25 July 2015, 8:12 PM
    • Felicitari pentru achizitia cartii! E foarte buna de start si de asemenea buna de revenit mereu la ea pentru diferite retete. Intelegerea vine cu timpul, atunci cand mintea e pregatita sa accepte si sa aplice. Oricate carti si cursuri ai citi/audia, oricati profesori ar roi in jurul tau, tot nu se va produce nici o intelegere miraculoasa decat atunci cand e momentul pentru tine. Continua sa citesti si la un moment dat o sa ai o sclipire: Evrika! Si atunci totul o sa ti se para usor. Sa stii ca si eu am citit si rascitit cartea de foarte multe ori pana mi-a intrat in cap, pana am reusit sa prind principiile si sa le aplic. Deci tot ce trebuie e continut in carte si e una foarte buna.
      Suplimentar, poti “roade” info de pe blog. Am sa caut sa public articole tot mai accesibile si mai multe – Doamne-ajuta sa am timp/putere 🙂
      Iti doresc mult succes si mai ales nu te descuraja – efortul tau perseverent va da roade!!!

      Posted by cloudpearl | 11 August 2015, 8:03 AM
  2. am cativa prieteni francofoni carora le-am vorbit despre remediile/retetele de pe blog; sunt foarte interesati dar e bariera limbii…
    Imi puteti indica bloguri asemanatoare in franceza? multumesc!

    Posted by stefana | 5 June 2013, 11:05 PM
    • Hmmm, delicat. Sigur exista insa eu nu merg pe linia franceza cand surfez pe net. Exista atat de multa informatie in engleza incat nu mai sunt tentata sa caut si in franceza. In plus, indiencele de la care eu preiau retetele au bloguri in engleza – in India se foloseste mult limba engleza, si foarte putin franceza.
      Deci sincer, nu am intalnit pana acum un asemenea blog in franceza. Nu ramane decat sa recomanzi prietenilor tai ori sa incerce sa traduca informatiile de pe blogul meu cu Google Translate, ori sa caute ei singurei pe internet.
      Mult succes!

      Posted by cloudpearl | 6 June 2013, 11:31 AM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,290,614 vizite

CALENDAR

April 2024
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930