Jeera Khashayam – Ceai de Jeera cu Lapte

Jeera Khashayam

Jeera Khashayam sau Jeeryaso Kasai sau Cumin Tea este un ceai care se prepara in India, in regiunea Mangalore, in special pentru femei in perioada de sarcina. Acolo femeile consuma anumite mancaruri si bauturi in timpul sarcinii pentru a-si asigura o stare buna atat mentala cat si fizica, dar si pentru a oferi suficient sprijin copilului in decursul dezvoltarii lui. Unele din aceste alimente sunt consumate si in ideea ca vor ajuta la o nastere mai usoara si normala. O asemenea bautura este Jeera Khashayam.

Se stie ca Jeera poseda numeroase calitati excelente, nu numai digestive, ci si de stimulare a lactatiei si reducere a starii de greata din timpul sarcinii. De aceea Jeera se foloseste la aproape toate mancarurile in aceasta perioada.

Insa Jeera Khashayam poate fi consumat si dupa nastere (stimuleaza lactatia). Evident ca acest ceai nu este limitat numai la consumul sau de viitoarele sau proaspetele mamici, ci este indicat tuturor, femei sau barbati, intrucat are o multime de calitati si face atat de bine. Este minunat de baut si dupa masa. Lasa o senzatie placuta de catifelare si curat in gura, are un gust care mie imi pare ca seamana cu unele bomboane.

Reteta este preluata de pe Delicious Cooking, un blog in limba engleza, fiind si singurul de pe net care o prezinta. De aceea m-am gandit sa v-o traduc si s-o postez, fiind ceva mai deosebit si orginal, 100% autentic indian.

sursa: Ruchik Randhap

timp de preparare: 10 minute

rezulta 1 portie

INGREDIENTE

½ cana apa

¾ cana lapte

2 lingurite pulbere de Jeera (Jeera Powder)

1 lingurita zahar brut din trestie de zahar

METODA

Puneti apa la incalzit intr-un ibric. Adaugati cele 2 lingurite de Jeera Powder (vizitati pagina cu reteta pentru a vedea ce simplu se face aceasta pulbere).

Fierbeti pana ce lichidul s-a injumatatit. Atunci adaugati laptele. Incalziti putin si laptele, pana inainte sa ajunga la punctul de fierbere, si inchideti focul. Adaugati zaharul.

Turnati in cana cu tot cu depozitele de Jeera.

Beti lichidul cat este cald, cu tot cu pulberea de Jeera.

Jeera Khashayam_

Din punct de vedere Ayurvedic: Jeera Khashayam este un ceai Tridoshic. Totusi, persoanele care au un exces de Kapha in corp trebuie sa micsoreze cantitatea de lapte si s-o mareasca pe cea de apa.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Jeera Orange Juice

Jeera Orange Juice

CCF Tea

CCF Tea

Gulab Doodh

Gulab Doodh

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,783 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031