Pitta Summer Tea – Ceai racoritor pentru Pitta

Pitta Summer Tea

Vara este perioada in care predomina Pitta, o Dosha foarte volatila, asa ca suntem cu totii mai nervosi, mai irascibili si foarte dornici de racoare. Persoanele la care Pitta este echilibrata sunt capabile sa-si regleze in mod natural temperatura corpului, asa ca le este indiferent daca afara sunt -10 sau +40 grade. Dar intrucat aceste persoane sunt destul de putine, pentru toti ceilalti, care doresc sa incerce noi metode de racorire a organismului pe timpul verii, Pitta Summer Tea este o solutie cu ajutorul careia valurile de caldura care se anunta in aceasta vara vor fi mai usor de suportat.

Pitta Summer Tea contine petale de trandafir care racoresc foarte bine corpul si mintea, menta care este campioana calmarii lui Pitta printre plante, si fenicul despre care stiti deja ca este Tridoshic si are o multime de efecte bune. Deci e vorba de un ceai fin, placut, Sattvic – exceptional pentru a ne calma, a ne racori si a ne mentine mintea si emotiile sub control.

Acest ceai poate fi servit si dupa masa pentru ca ajuta digestia si calmeaza ficatul.

timp de preparare: 10 minute

rezulta 1 cana

INGREDIENTE

1 lingura menta

1/2 lingurita petale de trandafiri sau 2 boboci micuti de trandafir

1/4 lingurita seminte de fenicul

1/4 lingurita zahar brut din trestie de zahar

250-300 ml apa fierbinte

METODA

Turnati apa fierbinte peste toate plantele si lasati sa stea acoperit 10 minute. Strecurati si asteptati sa se racoreasca, apoi serviti.

Nu beti acest ceai fierbinte pentru ca atunci veti agrava Pitta in loc s-o calmati. Daca folositi acest ceai dupa masa, pentru facilitarea digestiei, atunci cel mai bine e sa-l beti un pic mai cald, nicidecum rece.

Din punct de vedere Ayurvedic: Pitta Summer Tea este un ceai recomandat indeosebi persoanelor cu predominanta Pitta. Insa este minunat pentru toate tipologiile pe perioada verii. Persoanele Vata pot diminua cantitatea de menta, iar persoanele Kapha trebuie sa dea deoparte zaharul.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Gulab Doodh

Gulab Doodh

CCF Tea

CCF Tea

Jeera Khashayam

Jeera Khashayam

Discussion

5 thoughts on “Pitta Summer Tea – Ceai racoritor pentru Pitta

  1. lichidele dupa masa dilueaza sucul gastric ;asta creeaza letargie in organism ;lichidele fie ele calde sau reci se consuma inainte de masa cu minim 30 minute sau dupa 2 ore ; focul digestiv inseamna ceva uscat,e ceva logic ,poti ajuta digestia cu diverse condimente in mancare dar niciodata cu lichide ; daca ne este sete,clatim gura cu apa ;

    Posted by biiiii | 27 September 2015, 9:30 PM
    • Ai si n-ai dreptate Gabi. Atunci de ce ar mai recomanda Ayurveda sa bem Lassi sau Chai dupa masa? Vezi tu, depinde foarte mult de persoana. De exemplu, daca cineva mananca mult, se indoapa, atunci normal ca nu mai incape nimic in stomac, poate doar sa-si clateasca gura cu un dram de apa calda si atat, asa cum spui tu. Dar in mod normal ar trebui sa lasam spatiu in stomac o treime, deci loc suficient pentru ceva lichid. Asa zice Ayurveda: in mod ideal in stomac dupa fiecare masa trebuie sa existe o treime mancare solida, o treime lichide si o treime aer, deci gol. Apoi mai spune ca la 30 min dupa masa poti de asemenea bea ceva lichid. Important e ca acel lichid sa nu fie dat pe gat tot dintr-odata, ci inghitit incet, lent.
      Lichidele au mare importanta in a ajuta focul digestiv, nu e asa de simplu cum crezi. Focul si apa trebuie sa coexiste pentru ca digestia sa fie buna.
      In plus, lichidele care se consuma dupa masa trebuie sa contina condimente, iar acestea vor sustine digestia.

      Posted by cloudpearl | 28 September 2015, 11:23 AM
  2. Menta si petalele de trandafir sunt uscate sau proaspete? Multumesc!

    Posted by Mariana | 22 July 2014, 2:56 PM
  3. “Miroase” foarte bine, e programat sa fie incercat cat mai curand posibil. Imi plac si celelalte ceaiuri sugerate. Multumesc!

    Posted by ema | 21 June 2013, 10:00 AM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,397 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031