Rasayana Almond Drink – Bautura Rasayana cu Migdale (fara lapte)

Rasayana Drink2Aceasta este o bautura de tip Rasayana, adica regeneratore, reintineritoare si energizanta. Ea echilibreaza intreaga structura, da pofta de viata si rezistenta psihica la stres si tracasarile vietii moderne. Este minunata atat pentru copii cat si pentru batrani. Oricine va beneficia mult daca va consuma bauturi de tip Rasayana cum este aceasta.

Bautura Rasayana cu Migdale hraneste inima, creierul si toate organele, aducand un echilibru in organism. Da energie insa nu cauzeaza hiperactivitate. Ajuta mintea sa se focalizeze si mareste imunitatea. Mareste optimismul si da o forma de confort psihic. Printre alte efecte, este si afrodisiaca si – lucrul cel mai important – mareste Ojas-ul.

Este o bautura care poate fi consumata oricand in timpul anului. In principal, ea se recomanda a fi bauta dimineata, pe stomacul gol, insa o puteti servi oricand in timpul zilei daca va simtiti obositi si fara energie fizica sau mentala. Important e sa fie consumata pe stomacul gol ca sa profitati la maxim de efectele ei bune.

timp de preparare: 10 minute + inmuierea migdalelor si stafidelor

rezulta 1 cana (pentru 1 persoana)

INGREDIENTE

10 migdale crude (nesarate si neprajite)

20 stafide

1 lingura apa de trandafiri

1 lingurita Ghee (nu unt)

1 lingurita miere sau zahar brut din trestie de zahar

1/8 lingurita Cardamon pulbere

1 varf de cutit piper Pippali pulbere

apa proaspata

METODA

Puneti migdalele la inmuiat in putina apa, de seara pana dimineata.

Puneti stafidele la inmuiat intr-o jumatate de cana apa proaspata, tot asa, peste noapte.

A doua zi dimineata, aruncati apa de la migdale si curatati-le de coaja. Puneti-le deoparte in blender.

Rasturnati in blender si stafidele impreuna cu apa in care au stat peste noapte.

Presarati cardamon si pippali, adaugati apa de trandafiri. Mixati cam 1 minut. Turnati amestecul intr-o cana.

Intre timp puneti la incalzit ½ cana apa. Cand apa e fierbinte, inchideti focul. Turnati-o in cana, peste amestecul dat la blender.

Adaugati si 1 lingurita de Ghee si indulcitorul adecvat tipologiei si amestecati bine.

Serviti imediat, cat bautura este calda, dimineata, pe stomacul gol. Puteti servi micul dejun la 30 minute dupa aceea.

OBSERVATIE: In ce priveste tipul de indulcitor folosit, mierea este indicata pentru persoanele cu predominanta Vata sau Kapha, iar zaharul brut din trestie de zahar pentru Pitta. In privinta piperului, Pippali este cel mai indicat pentru ca este Sattvic, insa puteti sa-l inlocuiti cu piper negru desi acesta este mai Rajasic ca natura (agita mintea).

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta bautura este Tridoshica, fiind excelenta si pentru persoanele Kapha intrucat nu contine lapte.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Lapte cu Turmeric

Turmeric Milk

Ginger Lemon Tea

Ginger Lemon Tea

THANDAI

THANDAI

Jeera Orange Juice

Jeera Orange Juice

Discussion

8 thoughts on “Rasayana Almond Drink – Bautura Rasayana cu Migdale (fara lapte)

  1. Buna, Cloudpearl! Cu ce se poate inlocui pippali la aceasta reteta ? Nu stiu unde sa il gasesc.

    Posted by Emily | 24 February 2016, 4:32 PM
    • Buna Emily! Pippali = piper lung. Se gaseste la unele plafaruri mai de soi, de la firma Sonnentor. Daca nu gasesti, poti folosi piper negru obisnuit, sub forma de pulbere.

      Posted by cloudpearl | 25 February 2016, 2:04 PM
  2. Se poate folosi aceeași apă de trandafiri care se folosește pentru piele sau e o apă de trandafiri făcută special pentru consum?

    Posted by Alina | 8 August 2014, 4:18 PM
  3. Nu am avut apa de trandafiri, nu stiu cat de mult difera gustul cu/ fara acest ingredient. Oricum, gustul este interesant si, foarte important, energy booster:) Multumesc!

    Posted by ema | 14 May 2013, 1:32 PM
    • Apa de trandafiri face bautura mai suava si mai aromata, mult mai placuta. In plus, ea calmeaza mintea si Pitta. Deci daca ti-a placut bautura simpla, atunci cu apa de trandafiri o sa ti se para exceptionala.

      Posted by cloudpearl | 14 May 2013, 2:16 PM
  4. am gasit la supermarket migdale decojite…crezi ca le pot folosi direct sau trebuie totusi sa le las la inmuiat?…

    Posted by Simona | 24 April 2013, 2:14 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: