Mint Lemonade este o bautura foarte indragita in India si frecvent preparata in timpul verii. Aceasta limonada de menta este hiper simplu de facut si rezultatele sunt pe deplin satisfacatoare. O bautura minunta pentru perioada calda – combinatia dintre menta si lamaie are un gust innebunitor de bun.
Menta este racoritoare si bine ar fi sa o folositi cat puteti de mult pe timpul verii, atat in bauturi cat si in mancaruri. Mai ales daca sunteti o persoana care nu suporta caldura – menta contribuie mult la scaderea temperaturii corpului.
timp de preparare: 10 minute
rezulta 1 pahar
INGREDIENTE
1 pahar apa
1/4 lamaie
cateva frunze proaspete de menta
2 lingurite zahar brut din trestie de zahar
1 varf de cutit cardamon pulbere
METODA
Stoarceti lamaia in paharul cu apa. Adaugati zaharul si cardamonul si amestecati pana ce zaharul s-a dizolvat complet.
Separat zdrobiti bine menta (intr-un mojar micut de marmura). Adaugati cateva linguri de sirop din pahar peste menta si amestecati bine. Rasturnati totul in paharul cu apa si zeama de lamaie. Amestecati iarasi foarte bine.
Strecurati lichidul printr-o strecuratoare de ceai intr-un alt pahar curat. Serviti limonada de menta la temperatura camerei, sorbind incet.
Daca nu aveti mojar, atunci puteti pune menta intr-un castronel mic si peste ea presarati zaharul. Frecati temeinic cu dosul unei linguri pret de 2 minute. Zaharul, fiind grunjos, va contribui la maruntirea mentei si veti obtine un suc dulce sublim de menta. Adaugati si cardamonul, sucul de lamaie si apa si amestecati bine, apoi strecurati.
Optional, puteti pune cateva frunze de menta suplimentare in limonada si lasa lichidul cateva zeci de minute sa absoarba aroma de la menta. Va avea un gust si mai intens si va fi mai racoritor.
Din punct de vedere Ayurvedic: Mint Lemonade este foarte portrivita tipologiei Vata. Persoanele predominant Pitta trebuie sa o savureze doar ocazional. Pentru aceste persoane e mai bine ca lamaia sa fie doar simbolica (1 lingurita de suc de lamaie e suficient). Cele Kapha pot servi aceasta limonada de 2-3 ori pe saptamana cel mult. Tot pentru Kapha se recomanda mai putin zahar – mai bine de folosit miere.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.