Mint Lemonade – Limonada cu Menta

Mint Lemonade

Mint Lemonade este o bautura foarte indragita in India si frecvent preparata in timpul verii. Aceasta limonada de menta este hiper simplu de facut si rezultatele sunt pe deplin satisfacatoare. O bautura minunta pentru perioada calda – combinatia dintre menta si lamaie are un gust innebunitor de bun.

Menta este racoritoare si bine ar fi sa o folositi cat puteti de mult pe timpul verii, atat in bauturi cat si in mancaruri. Mai ales daca sunteti o persoana care nu suporta caldura – menta contribuie mult la scaderea temperaturii corpului.

timp de preparare: 10 minute

rezulta 1 pahar

INGREDIENTE

1 pahar apa

1/4 lamaie

cateva frunze proaspete de menta

2 lingurite zahar brut din trestie de zahar

1 varf de cutit cardamon pulbere

METODA

Stoarceti lamaia in paharul cu apa. Adaugati zaharul si cardamonul si amestecati pana ce zaharul s-a dizolvat complet.

Separat zdrobiti bine menta (intr-un mojar micut de marmura). Adaugati cateva linguri de sirop din pahar peste menta si amestecati bine. Rasturnati totul in paharul cu apa si zeama de lamaie. Amestecati iarasi foarte bine.

Strecurati lichidul printr-o strecuratoare de ceai intr-un alt pahar curat. Serviti limonada de menta la temperatura camerei, sorbind incet.

Daca nu aveti mojar, atunci puteti pune menta intr-un castronel mic si peste ea presarati zaharul. Frecati temeinic cu dosul unei linguri pret de 2 minute. Zaharul, fiind grunjos, va contribui la maruntirea mentei si veti obtine un suc dulce sublim de menta. Adaugati si cardamonul, sucul de lamaie si apa si amestecati bine, apoi strecurati.

Optional, puteti pune cateva frunze de menta suplimentare in limonada si lasa lichidul cateva zeci de minute sa absoarba aroma de la menta. Va avea un gust si mai intens si va fi mai racoritor.

Din punct de vedere Ayurvedic: Mint Lemonade este foarte portrivita tipologiei Vata. Persoanele predominant Pitta trebuie sa o savureze doar ocazional. Pentru aceste persoane e mai bine ca lamaia sa fie doar simbolica (1 lingurita de suc de lamaie e suficient). Cele Kapha pot servi aceasta limonada de 2-3 ori pe saptamana cel mult. Tot pentru Kapha se recomanda mai putin zahar – mai bine de folosit miere.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

SHIKANJI - Limonada indiana

SHIKANJI – Limonada indiana

Pitta Summer Tea

Pitta Summer Tea

Gulab Sharbat

Gulab Sharbat

Ceai de menta cu lapte si condimente

Mint CHAI

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,290,558 vizite

CALENDAR

April 2024
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930