Cea mai buna limonada EVER in opinia sotului meu. Ii place teribil felul in care se simte amestecul de Jeera cu stropul de sare neagra in limonada. Si mie imi place mult desi se prea poate sa nu fie indragita instant de toata lumea. Asta datorita faptului ca Jeera are un gust mai aparte, cu care unii spun ca trebuie sa se obisnuiasca mai intai, iar Kala Namak (sarea neagra) face lucrurile si mai dificil de acceptat din cauza gustului ei usor sulfuros.
Insa sa nu va ganditi ca ii veti simti gustul si ca e ceva neplacut – ea se amesteca cu celelate ingrediente si e puternic acoperita de lamaie. Daca totusi experimentati si nu va place deloc, atunci vestea buna e ca aceasta sare poate fi inlocuita cu sarea noastra obisnuita, de roca. Sarea este importanta in aceasta limonada pentru ca ofera organismului un plus de minerale, atat de necesare in special pe perioada verii cand corpul elimina multe minerale prin transpiratie.
sursa: Veg Recipes of India
timp de preparare: 5 minute
rezulta 2 pahare mari
INGREDIENTE
1/2 lamaie suculenta
2 pahare apa (aprox 500 ml)
1/2 lingurita chimion macinat (Jeera Powder)
1 varf de cutit Kala Namak (sare neagra) sau sare grunjoasa
6 lingurite zahar (brut din trestie de zahar) sau dupa gust
METODA
Stoarceti jumatatea de lamaie intr-un vas/cana mare de sticla. Amestecati cu zaharul, sarea si pulberea de Jeera. Turnati apa si continuati sa amestecati pana ce zaharul s-a dizolvat complet.
Turnati in pahare si serviti.
Din punct de vedere Ayurvedic: Shikanji este potrivita pentru persoanele Vata si Kapha. Pentru Kapha cu cat se foloseste mai putin zahar cu atat mai bine. Persoanele Pitta pot servi aceasta limonada ocazional.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Foarte buna aceasta limonada! Si, foarte important, simti ca te racoreste din interior. Multumesc!