DHANIA Powder – Pulberea de Coriandru

Pulbere de Coriandru

Coriandrul – unul din condimentele mele preferate datorita aromei sale fresh si gustului fin cu care infuzeaza orice preparat in care este adaugat. Il folosesc foarte frecvent, in aproape toate felurile de mancare, de la Supe la Kormas, de la Chutney la Aperitive. Numai la dulciuri nu merge. In rest, orice fel de mancare este o noua oportunitate de a pune in valoare Coriandrul.

De asemenea, Dhania Powder este foarte mult folosita la tot felul de Home Remedies, adica solutii simple de vindecare, pentru acasa. Ea are multiple intrebuintari fiind considerata si deosebit de eficienta pentru imbunatatirea memoriei, de exemplu. In plus, puteti presara putina Dhania Powder peste pepene galben inainte de a-l servi, pentru ca ajuta mult in cazurile de cistita, senzatia de arsura la urinare si in general probleme cu vezica urinara.

Coriandrul nu este absolut deloc picant si este unul din condimentele care trebuie favorizate in alimentatia persoanelor de tip Pitta precum si a celor care au probleme de sanatate date de Pitta in exces. Insa Coriandrul nu este bun numai pentru Pitta ci si pentru celelalte doua Doshas, Vata si Kapha, avand efect de echilibrare. Dincolo de faptul ca este Tridoshic, deci foarte sanatos pentru toata lumea, el are si o aroma usoara si un gust care place tuturor. Pentru mai multe detalii despre Coriandru, click aici.

Intrucat boabele de Coriandru sunt destul de dificil de consumat ca atare, atunci cand sunt adaugate la Tarka, deoarece coaja lor ramane destul de greu de mestecat, cel mai bine este sa fie folosit sub forma de pulbere. Bineinteles, Coriandrul se poate macina asa cum se prezinta, crud. Insa aroma sa este cu mult mai placuta si mai intensa daca bobitele sunt usor coapte inainte.

Procedeul este extrem de simplu: puneti o tigaie de fonta sau inox cu fundul dublu (nu folositi tigai din aluminiu pentru ca sunt foarte toxice si in plus sunt si prea subtiri) pe foc mediu-mic. Cand tigaia s-a incalzit putin, rasturnati in ea continutul unui plic de seminte de Coriandru de 50 grame.

Folosind o spatula sau lingura de lemn, amestecati continuu timp de 2 minute, pana ce Coriandrul incepe sa emane parfumul sau minunat si boabele isi schimba usor culoarea. Mai tineti pe foc cateva secunde apoi rasturnati semintele pe o tava si lasati-le sa se racoreasca 15 minute.

Nu tineti semintele in tigaie prea mult ca sa nu se arda. Mai bine mai putin decat prea mult. Timpul de coacere depinde mult de puterea focului si grosimea tigaii. Deci “ascultati”-va nasul. El este prietenul cel mai bun atunci cand coacem condimentele.

Seminte de Coriandru

Dupa ce bobitele s-au racorit bine de tot, puneti-le in rasnita de cafea si macinati-le cat mai fin. Dureaza cam 40 secunde. Transferati pulberea intr-un borcanel special pentru condimente care trebuie neaparat sa aiba capac potrivit asa incat coriandrul sa se pastreze in conditii cat mai bune si sa reziste cat mai mult.

Cautati sa nu expuneti borcanul cu Coriandru (si cu nici un alt fel de condiment) la Soare. Cel mai bine se pastreaza intr-un dulap, la intuneric.

Folositi pulberea la orice fel de mancare, adaugand-o fie la inceputul procesului de gatire, fie catre final. Uneori, daca vreau un gust mai intens de Coriandru, adaug si la inceput si la final, mai ales daca raman fara Garam Masala.

OBSERVATIA 1: Gasiti de cumparat Coriandru sub forma de seminte la orice Plafar sau magazin de produse naturiste, ambalat in pachetele de 50 sau 75 grame, vandut ca ceai. Pretul este foarte accesibil pentru oricine.

OBSERVATIA 2: Este bine sa nu rasniti Coriandrul cand este cald si cautati de asemenea sa nu-l inchideti in borcan daca pulberea s-a incalzit cumva din cauza rasnitei. Mai bine lasati-l pe o farfurie sa se racoreasca bine, intr-un loc uscat (nu la bucatarie daca pregatiti cumva ceva de mancare in acelasi timp, din cauza aburilor). Umezeala este foarte daunatoare si poate compromite complet pulberea.

OBSERVATIA 3: Daca nu aveti nevoie de pulbere imediat si doriti sa o aveti proaspata pentru alta data, puteti doar coace uscat bobitele, le lasati sa se racoreasca bine de tot si le depozitati la fel: intr-un borcanel cu capac. Apoi le rasniti in ziua in care veti avea nevoie de pulbere.

Discussion

2 thoughts on “DHANIA Powder – Pulberea de Coriandru

  1. Multumesc pentru informatiile atit de detaliate!

    Posted by marta | 29 March 2016, 1:48 PM
  2. este minunat acest site – ma bucur ca l-am descoperit.Felicitari pt. toate informatiile pe care le imparti cu generozitate cu noi.

    Posted by leo53 | 14 November 2012, 11:42 AM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: