Reteta extrem de simpla, usor de facut si cu un rezultat neasteptat de gustos. Desi poate parea ca ardeii nu se preteaza la a fi preparati sub forma de Pakoras, totusi ei se comporta admirabil in tigaie si devin foarte buni. Simla Mirch Pakoras sunt un acompaniament excelent la orice fel de orez, kitcheri, linte, sau chiar la Subji de varza cum am mancat noi ieri…
timp de preparare: 25 minute
pentru 4 persoane
grad de picantzeala:
INGREDIENTE
3 ardei grasi frumosi
2 linguri faina naut (Besan)
1 lingura faina de grau integrala
1 lingura faina de orez
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita piper cayenne
1/2 lingurita sare
1 ceasca de apa
ulei de palmier pentru prajit
METODA
Spalati ardeii si curatati-i de seminte si nervuri. Taiati-i cum doriti, pe lungime sau rotund, in fasii groase de 1 cm.
Amestecati restul de ingrediente asa incat sa iasa un aluat ca de clatite, poate un pic mai grosut.
Puneti un vas mic cu ulei de palmier la incalzit asa incat bucatelele de ardei sa se prajeasca in baie de ulei.
Cand este fierbinte, luati cate o felie de ardei, treceti-o prin compozitie si puneti-o in uleiul incins. Umpleti astfel vasul la capacitate maxima, dar nu aglomerati bucatelele de ardei pentru ca se vor lipi intre ele.
Aceste Pakoras nu trebuie sa stea la prajit mai mult de 1 minut.
Le scoateti pe o farfurie acoperita cu hartie prosop.
Serviti aceste Pakoras calde.
Din punct de vedere Ayurvedic: Simla Mirch Pakoras sunt Tridoshice insa persoanele Pitta trebuie sa scoata piperul cayenne de la ingrediente si sa-l inlocuiasca cu Dhania Powder. De asemenea, indivizii Pitta si Kapha trebuie sa se serveasca cu masura.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.