Chutney de Ardei cu Dovlecel

Pasta de ardei cu dovlecei

Un Chutney lejer si de sezon, usor de facut si dietetic. Poate fi realizat cu orice fel de ardei dulci. O reteta simpla, accesibila si bucatarilor incepatori intr-ale gatitului in stil indian, iar rezultatul este o pasta usoara, pufoasa si fina, grozav de potrivita caldurilor verii.

timp de preparare: 45 minute

rezulta 3 portii

3 din 10

INGREDIENTE

3 ardei grasi mari

1 dovlecel micut

2 rosii medii

2 chilli verzi proaspeti

1 bucatica ghimbir proaspat

1 lingurita Chana Dal – optional

1 ingurita chimion (jeera)

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1 lingurita Kitchen King Masala (sau orice fel de Masala doriti)

3 linguri ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita sare

1 legatura patrunjel verde

METODA

Curatati ardeii si dovlecelul si taiati-i feliute. Scoateti pielitele de pe rosii si taiati-le cubulete. Curatati ghimbirul de coaja si chilli de samburi si tocati-i. Pregatiti condimentele.

Asezati o tigaie pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand uleiul e bine incalzit, aruncati in el semintele de jeera si boabele de Chana Dal. Asteptati 10-20 secunde ca jeera sa pocneasca si Chana sa devina usor auriu, apoi puneti ghimbirul cu chilli tocati. Amestecati continuu pret de 30 secunde, apoi rasturnati si rosiile in tigaie. Lasati-le sa se inmoaie aproximativ 2 minute, dupa care puneti si dovlecelul cu ardeii. Presarati sare, turmeric si coriandru. Amestecati, dati focul la mic si puneti capacul.

Lasati sa se fezandeze bine de tot, cam 15-20 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand. Iar la final adaugati Masala si patrunjelul verde tocat.

Inchideti flacara si lasati sa se racoreasca bine de tot, 20 minute. Dupa care bagati la mixer/blender pana obtineti o pasta cat doriti de fina.

Pasta de ardei si dovlecei

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Chutney este Tridoshic, deci poate fi consumat de oricine. Persoanele Pitta ar face totusi bine daca ar scoate din reteta chilli si ar folosi o Masala mai adecvata pentru ei: High Pitta Masala.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Dovlecei in sos aromat de Rosii

Zucchini Korma

Mancare de ardei cu dovlecel

Subji de Ardei cu Dovlecel

Chutney de ardei copti

Chutney de Ardei Capia copti

Pasta de ardei dulci

Chutney de Ardei dulci

Discussion

4 thoughts on “Chutney de Ardei cu Dovlecel

  1. Există făină albă nerafinată?

    Posted by Alina | 5 October 2014, 1:21 PM
    • Nu. Faina alba e un produs rafinat, adica s-a cernut si s-a separat de partea mai grunjoasa, care e foarte valoroasa.

      Posted by cloudpearl | 6 October 2014, 4:58 PM
  2. Uleiul de floarea soarelui este bun și așa rafinat sau trebuie din acela presat la rece?

    Posted by Alina | 30 September 2014, 2:52 PM
    • Toate produsele alimentare rafinate sunt de evitat: faina, ulei, zahar etc. Daca gasesti ulei presat la rece este intotdeauna o optiune mult mai buna si mai sanatoasa.

      Posted by cloudpearl | 1 October 2014, 11:06 AM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,914 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031