Simla Mirch Chutney – Chutney de Ardei dulci

Pasta de ardei dulci

Inca un Chutney! Da, stiu, am produs destul de multe in ultima vreme. Dar asta e din cauza ca sunt atat de usor de facut si nici nu trebuie sa stai cu ochii pe ele cand le prepari, ceea ce pentru mine e un mare plus pe caldurile verii. Mi se pare dificil sa stai in bucatarie cu focurile pornite cand afara Soarele ne “rasfata” cu puterea lui parlitoare. Asa ca rezolv rapid chestiunea cu mancarea pe ziua respectiva producand Chutney-uri pe banda rulanta. Sunt si sanatoase, simple, usoare – o masa minunata atat pentru micul dejun cat si pentru cina. Cui ii trebuie sa manance ceva mai complex pe transpiratiile astea??

Deci un Chutney numai din ardei, rosii si ceapa, super bun si lejer, o minune de te lingi pe degete.

timp de preparare: 30 minute

rezulta 2 portii

picantzeala1

INGREDIENTE

2 ardei grasi mari

2 rosii mari

2 cepe micute

1 bucatica ghimbir proaspat

1/2 lingurita seminte marar

1 frunza de dafin

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1/2 lingurita piper lung (pippali) pulbere

1/2 lingurita turmeric

2-3 linguri ulei de floarea soarelui sau masline

1/2 lingurita sare

1 legatura patrunjel verde

METODA

Spalati si curatati ardeii de cotoare si samburi. Taiati-i feliute nu foarte subtiri. Scoateti pielitele de pe rosii si tocati-le nu prea marunt. Curatati cepele si tocati-le. La fel si ghimbirul.

Asezati o tigaie pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand uleiul s-a incazit suficient de mult, aruncati in el semintele de marar si lasati-le sa pocneasca. Apoi puneti si frunza de dafin.

Dupa cateva secunde adaugati ghimbirul maruntit si lasati-l putintel in ulei. Apoi rasturnati ceapa. Tineti pe foc 2 minute. Puneti ardeii, sarea si turmericul, amestecati, acoperiti tigaia cu capac si dati focul la minim. Lasati ardeii sa se inmoaie bine de tot macar 15 minute. Nu uitati sa mai amestecati din cand in cand.

Apoi puneti rosiile, coriandrul si piperul. Mai tineti pe foc 5 minute, sub capac. La final adaugati verdeata.

Lasati sa se racoreasca apoi mixati in blender pana obtineti o pasta cat doriti de fina.

OBSERVATIE: Piperul lung numit si Pippali este cel mai adecvat piper dintre toate de folosit pe timpul verii. Este cel mai putin iute si mai placut ca aroma. Nu te irita ca piperul negru si este si Sattvic. Il gasiti de cumparat pe la plafarurile care se respecta, comercializat de firma Sonnentor.

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Chutney este Tridoshic, asadar oricine il poate consuma, indiferent de tipologia Ayurvedica, insa persoanele cu probleme de sanatate tip Pitta ar face bine sa dea deoparte Pippali.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

CusCus cu legume

CousCous Vegetable Upma

Mancare de Ardei Copti A-la-Hindi

Mancare de Ardei Copti A-la-Hindi

Mancare indiana de Ardei Capia

Subji de Ardei Capia

Simla Mirch Pakoras

Simla Mirch Pakoras

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031