Mancare indiana de Ardei copti

Am facut anul asta ardei copti de ne-am saturat. Asa ca sotul meu a propus sa incercam sa-i gatim si altfel, dupa o reteta indiana, dar tot copti sa fie. N-am gasit nici una (se pare ca indienii nu obisnuiesc sa manance ardeii gatiti astfel) asa ca am improvizat. A iesit o mancare foarte gustoasa, destul de dulce pentru ca nu am picantizat-o decat foarte putin (chilli-ul rosu e optional). La reteta merge si o rosie daca va place mancarea mai acrisoara.

timp de preparare (fara copt si curatat ardeii): 15 minute

pentru 4 persoane

picantzeala3 

INGREDIENTE

10 ardei grasi sau capia sau gogosari

1 bucatica ghimbir proaspat

1 fir de praz subtire cat un deget

1 ardei iute rosu proaspat – optional

1 lingurita seminte Jeera

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1/2 lingurita pulbere de fenicul

1 lingurita turmeric

1/2 lingurita sare

1 legatura patrunjel

1 ceasca de apa

3 linguri ulei

METODA

Coaceti ardeii, curatati-i bine de coji, samburi si nervuri, rupeti-i fasii late de doua degete. Incercati sa pastrati cat mai mult din sucul lor original, deci nu-i curatati in jet de apa ci deasupra unui castron.

Curatati si tocati ghimbirul, chilli-ul si prazul.

Puneti o oala pe foc mediu, turnati uleiul, iar cand acesta e suficient de cald, dar nu intr-atat incat sa fumege, puneti semintele de chimen. Acestea trebuie sa pocneasca imediat. Adaugati apoi ghimbirul, ardeiul iute rosu si prazul si amestecati bine. Caliti 2 minute.

La sfarsitul celor 2 minute puteti pune 1 lingura faina de naut, daca vreti sa obtineti o mancare cu mai mult sos, pe care o caliti pret de 30 secunde, pana devine aurie. In aceasta situatie, veti observa ca mancarea va cere mai multa apa decat e mentionat la ingrediente.

Adaugati coriandrul, feniculul si turmericul, amestecati scurt si puneti ardeii cu tot sucul lor. Amestecati bine, turnati apa si lasati sa fiarba cam 5 minute. Puneti sare, mai dati un clocot, inchideti focul.

Serviti cu patrunjel tocat deasupra.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta reteta este Tridoshica daca se scoate ardeiul iute de la ingrediente. Persoanele Kapha pot folosi chilli-ul rosu fara probleme. Persoanele Vata il pot inlocui cu un chilli verde proaspat. Pentru Pitta este musai de scos ardeiul iute din reteta.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Mancare indiana de Ardei Capia

Subji de Ardei Capia

Ardei umpluti indieni

Bharwan Simla Mirch

Chutney de ardei copti

Chutney de Ardei Capia copti

Salata de ardei capia cu iaurt

Raita de Ardei Capia Copti

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,887 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031