Subji-urile sunt mancaruri indiene de legume care fierb intr-un sos cu condimente. Sunt cele mai usor de digerat mancaruri fiind astfel accesibile tuturor celor care au dificultati cu digestia.
Acest Subji de vara este usor, foarte placut si aromat, potrivit pentru vremea calda pentru ca nu ingreuneaza organismul si nici nu e prea picant. In aceasta reteta ardeii sunt bine fierti si patrunsi, iar condimentele ii fac usor de digerat, deci reteta este potrivita si pentru cei carora de obicei ardeii le pica greu. Dovleceii ii dau o textura fina si se transforma intr-o pasta gustoasa daca Subji-ul e bine fiert.
Subji de Ardei cu Dovlecel este o reteta foarte simpla, accesibila pana si incepatorilor intr-ale bucatariei indiene. Nu contine arome prea tari, nici condimente prea picante si este un fel de mancare fara pretentii, dar foarte gustos.
timp de preparare: 30 minute
rezulta 2 portii
grad de picantzeala:
INGREDIENTE
3 ardei grasi mari
1 dovlecel mediu
1 ceapa medie
2 rosii medii
1 lingurita seminte chimen (jeera)
½ lingurita turmeric (haldi)
1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)
1 lingurita Basic Garam Masala
½ lingurita sare
3 linguri ulei
1 legatura patrunjel verde
METODA
Curatati si taiati ardeii si dovlecelul. Apoi ceapa si rosiile.
Turnati uleiul intr-o oala si asezati-o pe foc mediu. Cand uleiul e suficient de bine incalzit dar nu fumega, aruncati semintele de jeera in el. Lasati-le sa pocneasca cateva secunde, apoi puneti ceapa. Caliti 2 minute. Adaugati rosiile taiate cubulete. Asteptati ca rosiile sa se inmoaie 1 minut.
Puneti si ardeii cu dovleceii. Presarati sare, turmeric si coriandru. Amestecati bine, acoperiti cu capac si dati focul la mic. Lasati legumele sa se fezandeze in suc propriu amestecand ocazional.
Dupa ce ardeii s-au gatit bine, presarati Garam Masala si verdeata tocata, amestecati si inchideti focul.
Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Subji este Tridoshic, deci recomandat tuturor.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.