Subji de Ardei cu Dovecel

Mancare de ardei cu dovlecel

Subji-urile sunt mancaruri indiene de legume care fierb intr-un sos cu condimente. Sunt cele mai usor de digerat mancaruri fiind astfel accesibile tuturor celor care au dificultati cu digestia.

Acest Subji de vara este usor, foarte placut si aromat, potrivit pentru vremea calda pentru ca nu ingreuneaza organismul si nici nu e prea picant. In aceasta reteta ardeii sunt bine fierti si patrunsi, iar condimentele ii fac usor de digerat, deci reteta este potrivita si pentru cei carora de obicei ardeii le pica greu. Dovleceii ii dau o textura fina si se transforma intr-o pasta gustoasa daca Subji-ul e bine fiert.

Subji de Ardei cu Dovlecel este o reteta foarte simpla, accesibila pana si incepatorilor intr-ale bucatariei indiene. Nu contine arome prea tari, nici condimente prea picante si este un fel de mancare fara pretentii, dar foarte gustos.

timp de preparare: 30 minute

rezulta 2 portii

grad de picantzeala:  picantzeala1

INGREDIENTE

3 ardei grasi mari

1 dovlecel mediu

1 ceapa medie

2 rosii medii

1 lingurita seminte chimen (jeera)

½ lingurita turmeric (haldi)

1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1 lingurita Basic Garam Masala

½ lingurita sare

3 linguri ulei

1 legatura patrunjel verde

METODA

Curatati si taiati ardeii si dovlecelul. Apoi ceapa si rosiile.

Turnati uleiul intr-o oala si asezati-o pe foc mediu. Cand uleiul e suficient de bine incalzit dar nu fumega, aruncati semintele de jeera in el. Lasati-le sa pocneasca cateva secunde, apoi puneti ceapa. Caliti 2 minute. Adaugati rosiile taiate cubulete. Asteptati ca rosiile sa se inmoaie 1 minut.

Puneti si ardeii cu dovleceii. Presarati sare, turmeric si coriandru. Amestecati bine, acoperiti cu capac si dati focul la mic. Lasati legumele sa se fezandeze in suc propriu amestecand ocazional.

Dupa ce ardeii s-au gatit bine, presarati Garam Masala si verdeata tocata, amestecati si inchideti focul.

Mancare de ardei dulci cu dovlecei

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Subji este Tridoshic, deci recomandat tuturor.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Zucchini Dal

Zucchini Dal

Orez cu Dovlecel si Scortisoara

Zucchini Cinnamon Rice

Zucchini Subji

Zucchini Subji

Raita de Dovlecel

Zucchini Tambuli

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,858 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031