Apple Halwa – Halva de Mere

Halva din mere

Apple Halwa este un dulce neobisnuit pentru noi insa delicios si simplu de facut. Este un desert foarte sanatos, dietetic, usor, ideal pentru copii. Aceasta Halwa este facuta din mere, deosebita de halvaua cu care suntem noi obisnuiti, din seminte de floarea soarelui.

In India exista numeroase tipuri de Halwa, multe pe baza de fructe, altele pe baza de gris, fainuri sau diferite nuci. Evident, sunt variatii de la o regiune la alta.

Aceasta reteta va ofera un nou mod de a va bucura de mere care zic eu ca va va incanta simturile.

sursa: Veg Recipes of India

timp de preparare: 30 minute

rezulta 15 bucati

INGREDIENTE

6 mere mari

4 linguri zahar brut din trestie de zahar

1/2 lingurita scortisoara macinata

1/4 lingurita nucsoara

1 lingura Ghee solidificat

1 lingura apa

1 mana stafide

migdale/fistic/caju crud

METODA

Curatati merele de coaja si taiati-le cubulete mici. Puneti o tigaie pe foc mediu si topiti in ea lingura de Ghee. Apoi puneti merele si amestecati frecvent in urmatoarele 10 minute pana ce merele incep sa se inmoaie si sa lase zeama.

Turnati apa si dati focul la mic pentru ca merele sa se fezandeze bine de tot. Nu uitati sa amestecati ocazional ca sa nu se arda. Nu acoperiti tigaia cu capac.

Dupa ce merele s-au inmuiat bine, puneti zaharul, stafidele si cateva migdale taiate bucatele. In timp ce amestecati cautati sa zdrobiti merele cu dosul lingurii cat de bine puteti.

Dupa aproximativ 5 minute puneti scortisoara si nucsoara. Amestecati tot mai bine intrucat amestecul devine din ce in ce mai gros si mai bine inchegat. Cautati sa zdrobiti cat mai bine merele in continuare si amestecati mereu pana ce merele devin semi-transparente si lucioase.

Luati de pe foc si turnati intr-o caserola/pe un platou cu marginile ridicate, uns in prealabil cu putin Ghee. Decorati cu cate o jumatate de migdala din loc in loc si dupa ce s-a racit bine taiati in forma dorita: dreptunghi, romb.

Halva din mere

Din punct de vedere Ayurvedic: Acesta reteta este Tridoshica (sanatoasa pentru toata lumea). Doar persoanele Kapha ar face bine sa foloseasca mai putin zahar.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Dry Fruits Ladoo

Dry Fruits Ladoo

Halva cu sofran

Saffron HALWA

Qubani ka Meetha

Qubani ka Meetha

Desert indian

7 Cup BURFI

Discussion

5 thoughts on “Apple Halwa – Halva de Mere

  1. Super reteta! :*

    Posted by bodyenergyaction | 2 March 2014, 4:28 PM
  2. Waw!!! Desertul asta e atat de bun incat e bine sa nu fii singur cand il pregatesti pentru ca s-ar putea sa-l mananci tot!!! Am fost tentata sa dau merele prin razatoare si sa reduc cantitatea de zahar, dar ma bucur ca nu am facut-o. A rezultat un desert sticlos, inchegat, care nu are nici o legatura cu prajiturile/ mere (parerea mea). Delicios! Multumesc.
    Intrebare: cum e posibil, desi e foarte dulce, sa vrei sa-l mai/ tot incerci?

    Posted by ema | 24 June 2013, 5:08 PM
    • Ha ha! Am stiut eu c-o sa-ti placa 🙂 E un desert genial, intr-adevar. Chestia cu “foarte dulce” e relativa si variaza mult de la individ la individ. Insa dulciurile usoare si fine, cum e acesta, fara grasimi si combinatii neinspirate, sunt usor de asimilat de organism chiar daca sunt mai dulci decat normal.
      Apoi exista dulciuri la care cantitatea de zahar este importanta (mai mult) pentru ca are un anumit efect de inchegare – necesar in cazul acestui desert.
      Nu uita de asemenea ca si dulceata merelor variaza, asa ca daca ai folosit niste mere foarte dulci va rezulta un desert mai dulce.

      Posted by cloudpearl | 24 June 2013, 5:22 PM
  3. Ani Noi Fericiti, Cloupearl si crestere spirituala in continuare va doresc!
    Am facut acest desert, este foarte bun si foarte dulce. Oare daca reduc acea cantitate de zahar, de la 4 linguri la doua de exemplu, afecteaza cu ceva reusita retetei?

    Posted by Oana | 9 January 2013, 9:27 PM
    • Un an cat mai plin de bucurii si impliniri si tie Oana! Multumesc pentru urari. Poti folosi ce cantitate de zahar doresti la aceasta Halva. Foarte important e cat de dulci sunt merele. E adevarat ca zaharul ajuta mult la obtinerea unui desert mai inchegat, mai gros si lipicios, precum si la culoare. Insa poti folosi cat zahar iti place. Tot bun va fi.

      Posted by cloudpearl | 10 January 2013, 1:41 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,290,978 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031