Gothambu DOSA – DOSA Instant din Faina de Grau integrala

Gothambu Dosa

Gothambu Dosa este sora o idee mai intunecata la culoare a lui Instant Maida Dosa. Diferenta dintre ele consta in faptul ca Gothambu Dosa se face cu faina de grau integrala, in vreme ce Instant Maida Dosa contine faina alba. In rest, condimentele pot varia in functie de gust si de tipologia din care faceti parte. Si, la fel, Gothambu Dosa este o Dosa tip instant, adica se face urmand metoda rapida, fara fermentare.

adaptare dupa: Yummy Tummy

timp de preparare: 40 minute

rezulta 8 Dosa

INGREDIENTE

1 cana faina de grau integrala

1/2 cana faina de orez

1 ceapa mica

1 chilli verde – optional

1 lingurita piper negru macinat

1 lingurita seminte chimion (jeera)

3 linguri patrunjel verde

1/2 lingurita sare

aproximativ 3 cani apa

ulei

1 cana = 350 ml

METODA

Tocati marunt de tot ardeiul iute verde dupa ce l-ati curatat de cotor si seminte. La fel si verdeata. Curatati ceapa si tocati-o cat puteti de marunt.

Amestecati fainurile cu sarea, piperul si chimenul. Turnati apa cate putin pana iese o compozitie fara cocoloase, fina si care curge ca apa.

Rasturnati ceapa, chilli si verdeata in vasul cu aceasta compozitie. Amestecati bine de tot.

Puneti o tigaie de fonta sau cu strat ceramic (non-stick – tigaia trebuie sa fie groasa, nu subtire) pe foc tare. Incingeti bine de tot tigaia si stropiti cu 1 lingurita doua de ulei. Imediat turnati un polonic de compozitie si cu miscari rapide, ca pentru clatite, intindeti compozitia in toata tigaia. Nu conteaza daca se formeaza gaurele. Important e ca aceste gauri sa nu fie foarte mari si ca stratul sa fie foarte subtire.

Gothambu Dosa 1

Dupa 1 minut stropiti Dosa cu putin ulei si lasati-o sa se maroneasca bine de tot dedesubt, ratimp in care nu umblati deloc la ea. Dureaza cam 3 minute, in functie de tigaie/foc.

Gothambu Dosa 2

Apoi dezlipiti-o usurel de tigaie si intorceti-o pe partea cealalta. Lasati-o sa mai stea 1 minut.

Gothambu Dosa 3

Rasturnati-o pe o farfurie mare intinsa. Lasati-o putin sa stea si ocupati-va de urmatoarea Dosa.

Gothambu Dosa_

Nu mai este nevoie sa puneti ulei in tigaie cand o turnati pe urmatoarea. Doar dupa ce ati turnat-o, la 1 minut, stopiti-o cu putin ulei.

Indoiti Dosa de pe farfurie imediat dupa aceea. Daca o lasati sa se raceasca, ea se va crapa si nu o veti mai putea plia. Asezati-o pe un platou (pe care nu puneti hartie prosop).

Gothambu Dosa 4

Serviti Dosa imediat dupa ce le-ati terminat de facut pe toate, cu un Chutney la alegere sau cu un Curry uscat.

Gothambu Dosa 5

Din punct de vedere Ayurvedic: Gothambu Dosa este indicata tipologiei Vata. Ea poate fi consumata ocazional de Pitta (fara piper negru, ceapa si chilli) si Kapha.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Idli

IDLI – Discuri pufoase din Gris

Cheelas

CHEELAS – “Omleta” vegetariana din Faina de Naut

Makki ki Roti

Makki ki ROTI – Lipii din Malai

paratha

PARATHAS simple – Lipii indiene fara drojdie

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: