Badam Pappu Pala Thalikalu – Lapte cu Bobite din faina de Orez

Lapte cu Bobite de orez

Badam Pappu Pala Thalikalu este denumirea mai complicata pentru un Kheer (pudding) din lapte si migdale, cu niste bilute din faina de orez. El poate fi pregatit asa incat sa fie chiar ca un pudding, adica mai grosut, sau ca un fel de lapte cu fidea, mai lichid, in functie de preferinte. Oricum ar fi, este atat foarte gustos cat si sanatos.

Stiti deja de la Badam Milk, care este o bautura Ayurvedica reintineritoare, ca aceasta combinatie dintre lapte si migdale are niste proprietati mai speciale, de refacere a energiei si de regenerare. Acest Kheer are si el asemenea proprietati, nu doar un gust bun.

Este destul de simplu de pregatit. Cel mai mult dureaza formarea bilutelor din orez insa cred ca aceasta ocupatie o sa vi se para interesanta si amuzanta. In plus, sunt sigura ca cei mici vor adora sa vada aceste bilute mici plutind prin lapte🙂 si le vor pescui cu placere.

sursa: Talimpu

timp de preparare: 35 min

rezulta: 3 castronele mici

INGREDIENTE

1 + 1/2 cani lapte

2-3 linguri faina de orez

2 linguri zahar brut din trestie de zahar

1/3 lingurita cardamon pulbere

20 migdale crude, nesarate

4-5 linguri apa calda

METODA

Puneti migdalele la inmuiat (macar 1 ora sau mai bine peste noapte) in apa calda. Curatati-le de coji si mixati-le cu foarte putina apa, asa incat sa rezulte o pasta cat mai fina, dar cat mai groasa.

Amestecati faina de orez cu apa calda ca sa obtineti un aluat moale. Luati bucatele foarte mici din acest aluat, cat unghia de la degetul mic, si formati bilute sau bastonase. Puneti-le pe o farfurie pana le terminati de facut pe toate.

 

Intre timp, puneti laptele la fiert si cand incepe sa fiarba, puneti toate bilutele si bastonasele in lapte. Lasati sa fiarba 10-15 minute, pana ce bobitele de orez sunt bine fierte.

Bobite din faina de orez

Daca ati facut bilutele prea mari, va fi nevoie de mai mult timp de fierbere. Daca sunt prea mici, se vor desface la fiert si se vor dizolva in lapte, caz in care laptele se va ingrosa prea mult si va trebui sa mai adaugati lapte.

Dupa ce s-au terminat de fiert, adaugati zaharul, pasta de migdale si cardamonul. Mai tineti pe foc 2 minute, apoi turnati in castronele. Serviti cald (cel mai bine) sau rece.

OBSERVATIE: Daca faceti aluatul din faina de orez prea tzeapan, bilele vor fi mai tarisoare si vor fierbe mai greu. In plus, e chiar nevoie ca sa faceti un aluat mai moale pentru ca unele bile sa se dizolve in lapte la fiert pentru ca sa obtineti consistenta de pudding. Altfel va rezulta un pudding semi-lichid – ceea ce nu e neaparat o problema: oricum e gustos.

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Kheer (pudding) este Tridoshic. Ca sa fie si mai ok pentru persoanele Kapha, adaugati cateva fire de sofran la fiert.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Vermicelli cu Lapte de Cocos

Vermicelli cu Lapte de Cocos

Paramannam - Orez cu Lapte, stafide si Caju

Paramannam – Orez cu Lapte, stafide si Caju

Desert fin indian din lapte

BASUNDI – Desert fin din Lapte

Pudding indian cu Banane

Banana Payasam – Pudding cu Banane

Discussion

3 thoughts on “Badam Pappu Pala Thalikalu – Lapte cu Bobite din faina de Orez

  1. iti multumesc fff mult pt raspuns

    Posted by mihaela | 5 October 2013, 9:56 PM
  2. pot sa pun lapte de cocos sau de migdale ca nu am voie lactate tot ce contine grasime

    Posted by mihaela | 5 October 2013, 1:10 PM
    • Da, poti folosi lapte de migdale sau cocos. Daca folosesti lapte de cocos preparat de tine acasa, atunci e musai sa alegi al doilea lapte, nu pe primul (cel mai gros) pentru ca se taie.

      Posted by cloudpearl | 5 October 2013, 5:46 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: