Paramannam – Orez dulce cu Lapte, Stafide si Caju

Paramannam sau Sweet Pongal sau Annam Payasam sunt toate denumiri pentru acelasi fel de a gati orezul. Este un dulce tipic pentru statul Andhra Pradesh din sud-estul Indiei. Acest stat este numit “Bolul de orez al Indiei”.

Acest orez este o traditie in fiecare familie din regiune si este facut cu ocazia sarbatorilor si festivalurilor din zona.

Paramannam este un orez dulce, foarte aromat si placut, ideal pentru a incepe ziua sau de servit in loc de cina.

timp de preparare: 20 minute

4 portii

INGREDIENTE

1 cana orez Basmati

2 cani apa

3 cani lapte

1 mana stafide

1 mana caju crud

10 fire de sofran

4 linguri zahar

1 lingura Ghee solidificat (sau 2-3 linguri Ghee topit)

1 lingurita cardamon pulbere

METODA

Puneti sofranul la inmuiat intr-o lingura de lapte rece. Trebuie sa stea macar 10 minute.

Spalati orezul in cateva ape. Scurgeti bine. Incalziti apa intr-o oala de 2 litri si cand e fierbinte puneti orezul. Amestecati de cateva ori ca sa va asigurati ca boabele nu sunt lipite de fundul oalei. Lasati sa absoarba toata apa, pe foc mic, cu capac.

Dupa ce toata apa a fost absorbita (cam 3 minute), turnati laptele (care trebuie sa fie fierbinte) si sofranul. Mariti focul ca sa inceapa sa fiarba, apoi dati iarasi focul la minim. Nu mai acoperiti cu capac intrucat va trebui sa amestecati frecvent.

Dupa 10 minute adaugati stafidele si zaharul.

Incalziti ghee pe foc mic si cand e cald puneti caju-ul crud. Amestecati mereu intrucat caju se arde foarte usor. Lasati pe foc cam 1 minut, pana ce caju devine auriu. Turnati ghee cu caju peste orez. Adaugati si cardamonul. Amestecati bine si frecvent. Ghee se va absorbi complet.

In total, orezul trebuie sa fiarba cam 15 minute dupa ce i-ati pus laptele. Stingeti focul, acoperiti si lasati sa stea 10 minute.

Turnati in boluri. Serviti cald. Este foarte sanatos si hranitor pentru copii.

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest orez dulce este Tridoshic insa persoanelor Kapha li se recomanda portii mici si rare.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Badam Til Ladoo - Bomboane cu Migdale si Susan

Badam Til Ladoo – Bomboane cu Migdale si Susan

Vermicelli cu Lapte de Cocos

Vermicelli cu Lapte de Cocos

Pudding indian de migdale

Badam Kheer – Pudding de Migdale

Prajitura cu branza de vaci

Milk Cake – Prajitura cu Branza de vaci

Discussion

2 thoughts on “Paramannam – Orez dulce cu Lapte, Stafide si Caju

  1. Salutare! Daca n am ghee, pot folosi ulei de cocos?

    Posted by Miha | 9 June 2016, 9:07 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,856 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031