Til ke Ladoo – Ladoo din Susan si Stafide

Till ke Ladoo

O reteta noua de Ladoo-uri, de data asta cu susan. Sunt cel mai simplu de preparat dintre toate Ladoo-urile postate pana acum si se obtin si in cel mai scurt timp. Til ke Ladoo sunt foarte interesante la gust: sunt o combinatie de dulce cu acrisor si cu onctuos.

In India aceste Ladoo-uri se prepara cu ocazia festivalurilor care celebreaza sfarsitul iernii si inceperea ascensionarii Soarelui si cresterii lui in putere pe cerul emisferei nordice: Lohri, Makar Sankranti, Pongal, Bihu..

Til ke Ladoo sunt niste bombite de energie si sunt minunate pentru luat la drum sau mers pe poteci de munte. Ele contin multa vitalitate si maresc Ojas. Le recomand tuturor celor cu vitalitate scazuta, prea obositi si fara chef de viata. Un desert cu adevarat excelent!

timp de preparare: 25 minute (din care 15 minute nu faceti nimic)

rezulta 9 Ladoo

INGREDIENTE

½ cana susan alb

1/3 cana stafide (brune sau aurii)

2 linguri zahar pudra (din trestie de zahar)

½ lingurita cardamon pulbere

1 lingura Ghee topit

METODA

Puneti o tigaie de fonta pe foc mediu. Intre timp pregatiti o farfurie larga intinsa deoparte. Dupa ce tigaia s-a incalzit, reduceti flacara la minim si adaugati susanul. Amestecati continuu cu o lingura (de lemn) timp de 2 minute sau pana ce susanul devine auriu-maroniu si emana o aroma grozava – atentie sa nu-l ardeti.

Rasturnati-l pe farfuria intinsa si lasati-l sa se racoreasca 15 minute.

Intre timp puneti doua linguri de zahar brut in rasnita de cafea si rasniti 10 secunde. Puneti stafidele, Ghee, zaharul si cardamonul intr-un blender.

Dupa ce susanul s-a mai racorit (nu trebuie neaparat sa asteptati sa fie rece de tot) adaugati-l in blender. Mixati 2 minute, pana ce totul devine un amestec omogen.

Rasturnati pe farfuria pe care a stat susanul la racorit si incepeti sa luati cate o lingura plina de amestec in palma mainii stangi. Presati amestecul cu degetele de la mana dreapta incercand sa formati o bila. Dureaza cam 20 secunde pana formati un Ladoo perfect.

Asezati Ladoo-urile pe o farfurie si serviti.

Till ke Ladoo_

Din punct de vedere Ayurvedic: Til ke Ladoo sunt recomandate persoanelor Vata. Sunt ok doar pentru degustari ocazionale pentru persoanele Pitta si Kapha. Pentru persoanele Kapha este mult mai bine daca sunt preparate fara zahar.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Dry Fruits Ladoo

Dry Fruits Ladoo

Wheat Flour LADOO

Wheat Flour LADOO

Besan Ladoo I

Besan Ladoo I

Rava LADOO

Rava LADOO

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: