Kara Vadai – Aperitiv din sudul Indiei

Aperitiv indian

Kara Vadai sunt niste bunatati crocante la exterior si moi si pufoase in interior. Delicioase, gustoase, usor si rapid de facut – visul oricarui bucatar.

Aceasta reteta este varianta Fast-Forward, adica ultra rapida. Versiunea clasica dureaza mai mult intrucat se pun la inmuiat orezul si ceva linte vreo ora dupa care se baga in blender si se obtine din ele o pasta, etc etc. O sa postez pe blog si retete clasice de Vadas.

Kara Vadai este o gustare tipica de Street Food in India de Sud, adica se gaseste pe la mai toate tonetele cu mancare care impanzesc strazile oraselor sud-indiene.

adaptare dupa: Dil Se…

timp de preparare: 20 minute

aproximativ 20 bucati

grad de picantzeala:  3 din 10

INGREDIENTE

1 cana faina de orez

¾ cana Besan (faina de naut)

¼ cana Maida (faina alba de grau)

2 linguri boabe de Mung Dal galben – optional (se pot inlocui cu 1 lingura seminte chimen)

1 ceapa medie

1 varf de cutit Hing

¼ lingurita bicarbonat

1 lingurita piper cayenne

1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

½ lingurita turmeric

1 lingurita sare

aprox. ½ cana apa

ulei pentru prajit in baie de ulei

METODA

Intr-un bol amestecati fainurile cu sare, Hing, piper cayenne, turmeric, coriandru, Mung Dal galben (sau seminte de chimen) si bicarbonat.

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o peste fainuri.

Amestecati si incepeti sa turnati cate putina apa, pana ce obtineti o compozitie groasa, dar care curge.

Puneti ulei la incalzit. Cand e suficient de fierbinte luati compozitie cu o lingura si turnati usurel in ulei. Initial compozitia se va lasa pe fundul vasului, iar dupa cateva secunde se va ridica la suprafata.

Vor iesi niste forme rotunde neregulate. Prajiti pe ambele parti pana devin aurii, cam 3-4 minute.

Scoateti pe un platou acoperit cu hartie prosop. Serviti-le alaturi de un Chutney sau o Raita.

Aperitiv indian

OBSERVATIE: Nu dati focul prea tare la prajit deoarece Kara Vadai nu se vor gati cum trebuie in interior.

Din punct de vedere Ayurvedic: Kara Vadai sunt Tridoshice (adica ok pentru toata lumea) daca sunt consumate cu moderatie. Persoanele Pitta trebuie sa dea deoparte piperul cayenne si, ca si cele Kapha, sa nu serveasca foarte des acest aperitiv.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Aloo Tikki

Aloo Tikki

Chole Tikki

Chole Tikki

Bread Pakoras

Bread Pakoras

Potato Paneer Tots

Potato Paneer Tots

Discussion

One thought on “Kara Vadai – Aperitiv din sudul Indiei

  1. Genială textura. Știi și vreo variantă de dulce mai celebră? Sau trebuie improvizat?

    Posted by Teofil | 7 December 2015, 3:26 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,783 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031