Kara Vadai sunt niste bunatati crocante la exterior si moi si pufoase in interior. Delicioase, gustoase, usor si rapid de facut – visul oricarui bucatar.
Aceasta reteta este varianta Fast-Forward, adica ultra rapida. Versiunea clasica dureaza mai mult intrucat se pun la inmuiat orezul si ceva linte vreo ora dupa care se baga in blender si se obtine din ele o pasta, etc etc. O sa postez pe blog si retete clasice de Vadas.
Kara Vadai este o gustare tipica de Street Food in India de Sud, adica se gaseste pe la mai toate tonetele cu mancare care impanzesc strazile oraselor sud-indiene.
adaptare dupa: Dil Se…
timp de preparare: 20 minute
aproximativ 20 bucati
INGREDIENTE
1 cana faina de orez
¾ cana Besan (faina de naut)
¼ cana Maida (faina alba de grau)
2 linguri boabe de Mung Dal galben – optional (se pot inlocui cu 1 lingura seminte chimen)
1 ceapa medie
1 varf de cutit Hing
¼ lingurita bicarbonat
1 lingurita piper cayenne
1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)
½ lingurita turmeric
1 lingurita sare
aprox. ½ cana apa
ulei pentru prajit in baie de ulei
METODA
Intr-un bol amestecati fainurile cu sare, Hing, piper cayenne, turmeric, coriandru, Mung Dal galben (sau seminte de chimen) si bicarbonat.
Curatati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o peste fainuri.
Amestecati si incepeti sa turnati cate putina apa, pana ce obtineti o compozitie groasa, dar care curge.
Puneti ulei la incalzit. Cand e suficient de fierbinte luati compozitie cu o lingura si turnati usurel in ulei. Initial compozitia se va lasa pe fundul vasului, iar dupa cateva secunde se va ridica la suprafata.
Vor iesi niste forme rotunde neregulate. Prajiti pe ambele parti pana devin aurii, cam 3-4 minute.
Scoateti pe un platou acoperit cu hartie prosop. Serviti-le alaturi de un Chutney sau o Raita.
OBSERVATIE: Nu dati focul prea tare la prajit deoarece Kara Vadai nu se vor gati cum trebuie in interior.
Din punct de vedere Ayurvedic: Kara Vadai sunt Tridoshice (adica ok pentru toata lumea) daca sunt consumate cu moderatie. Persoanele Pitta trebuie sa dea deoparte piperul cayenne si, ca si cele Kapha, sa nu serveasca foarte des acest aperitiv.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Genială textura. Știi și vreo variantă de dulce mai celebră? Sau trebuie improvizat?