Potato Paneer Tots

Reteta este preluata de la Manjula si usurel adaptata pentru ca nu am avut prea mult succes daca faceam chiar cum zicea ea. Am incercat de mai multe ori dupa formula ei insa doar o singura data au iesit ok, fara sa se imprastie prin ulei la prajit. Asa ca am adaptat reteta ca sa fie “mess free” adica sa iasa fara probleme. In plus, in felul acesta reteta e mai flexibila, permite mai multa libertate iar rezultatul e sigur, fara emotii.

Potato Paneer Tots sunt delicioase si destul de usor de facut. Eu sunt foarte incantata de ele. Incercati-le!

timp de preparare: 40 minute

pentru 24 bucati

picantzeala3

INGREDIENTE

2 cartofi medii

1 cana Paneer

faina de naut (cata e nevoie)

1 lingurita Basic Garam Masala

1/2 lingurita piper cayenne

1 lingurita turmeric

1 mana patrunjel tocat

1 lingurita sare

apa pentru fiert cartofii

ulei pentru prajit in baie de ulei

METODA

Pentru aceasta reteta este nevoie sa aveti deja Paneer facut din timp din 2 litri de lapte.

Puneti intr-o oala 1 litru de apa la fiert. Curatati cartofii de coaja, spalati-i si dati-i pe razatoarea mare. Cand apa fierbe puneti cartofii rasi in oala si fierbeti-i cam 7 minute. Cartofii nu trebuie sa se fiarba de tot si sa fie moi ca pentru un piure. Insa e nevoie de stea putintel la fiert, doar atat cat sa se inmoaie putin.

Scoateti cartofii intr-o sita si turnati un jet de apa rece peste ei. Scurgeti-i strangandu-i bine intre maini dar fara sa-i sfaramati.

Amestecati-i cu Paneer-ul, sarea, turmericul, cayenne si verdeata. Eventual puteti folosi si alte condimente, gen ghimbir sau chilli verde tocate marunt, cum va place.

Luati intr-o mana compozitie si strangeti in pumn sa ca formati ceva ca o galusca. Daca nu se leaga prea bine, mai puneti niste faina de naut in compozitie si incercati din nou.

Puneti uleiul la incalzit si intre timp terminati de format toate “galustele”.

Ca sa va dati seama daca temperatura uleiului e optima introduceti o bucatica mica de compozitie si daca ea atinge fundul tigaii insa imediat se ridica la suprafata si sfaraie, atunci e ok. Uleiul nu trebuie sa fie nici prea fierbinte pentru ca atunci Potato Paneer Tots nu se vor praji in interior prea bine, ci doar se vor maroni la suprafata.

Puneti-le la prajit intorcandu-le ocazional. Prajiti pana sunt aurii peste tot, cam 5 minute.

Scoateti-le cu o paleta pe hartie prosop. Serviti-le calde.

OBSERVATIA 1: E dificil sa nimeresti consistenta perfecta pentru aceasta reteta folosind numai cartofi si Paneer. Depinde foarte mult de cat timp ati fiert cartofii si de cat de uscat este Paneer-ul. Asa ca e mai bine sa va feriti de emotii si de rezultate nesatisfacatoare adaugand cata faina de naut e nevoie. Insa incercati sa nu folositi prea multa. Potato Paneer Tots sunt cu atat mai gustoase cu cat folositi mai putina faina.

OBSERVATIA 2: Manjula recomanda ca sa treceti “galustele” formate in mana printr-o maia din 3 linguri faina cu 5 linguri de apa si abia apoi sa le puneti in ulei la prajit. Eu de multe ori am uitat sa fac asta si nu am simtit mare diferenta. Insa parca sunt o idee mai gustoase daca le treceti si prin amestecul asta.

Din punct de vedere Ayurvedic: Potato Paneer Tots sunt potrivite persoanelor Vata. Indivizii Pitta si Kapha pot gusta ocazional, insa persoanele Pitta trebuie sa inlocuiasca piperul cayenne cu Dhania Powder. In Ayurveda combinatia dintre cartofi si lactate nu este recomandata din cauza ca perturba Agni. In cazul de fata intalnirea dintre cele doua ingrediente principale este mai ok datorita prezentei condimentelor si nu pune mari probleme romanilor, atat de obisnuiti sa combine cartofii cu branzeturile. Reteta nu este totusi recomandata celor cu digestie foarte slaba.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Buletze de ciuperci

Mushroom Balls

Aperitiv indian

Kara Vadai

Chole Tikki

Chole Tikki

Aloo Tikki

Aloo Tikki

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031