Badam Burfi – Burfi din Migdale

Badam Burfi

A doua reteta de Burfi de pe acest blog este Badam Burfi, adica un desert indian facut din migdale crude. Despre Burfi am mai vorbit si la 7 Cup Burfi. Aceste bucatele dulci au o consistenta care aduce de departe cu caramelele insa fara sa fie atat de tari. Burfis sunt usor moi, usor lipicioase si usor de mancat 🙂 . Nu este prea greu sa te indragostesti de Burfis si sa le transformi in desertul preferat al familiei, mai ales ca exista zeci de variante din care sa alegi.

Partea buna la aceste Burfis este ca sunt foarte usor de facut, nefiind nevoie de aptitudini deosebite pentru bucataria indiana. Doar un strop de rabdare cuplat cu dragostea pentru dulciuri si Voila! un desert delicios si sanatos.

Badam Burfi este o mica minune alba-crem, aromata si super pentru copiii de toate varstele (de la 2 la 92 de ani). Este un dulce foarte sanatos – migdalele sunt Tridoshice si scad colesterolul. In plus, sunt grozave pentru ten, sange si inima.

adaptare dupa: Quick n Easy Recipes

timp de preparare: 30 minute + inmuiat si curatat migdalele

rezulta aproximativ 12 bucati

INGREDIENTE

1 cana migdale crude si nesarate

3/4 cana zahar brut din trestie de zahar

1 cana lapte

2 linguri Ghee

1/2 lingurita cardamon pulbere

cateva fire de sofran

METODA

Puneti migdalele intr-un castron si turnati peste ele apa calduta, nu fierbinte. Lasati-le sa stea la inmuiat macar 30 minute – 1 ora. Apoi decojiti-le. Decojitul e partea cea mai migaloasa, insa daca gasiti niste migdale mari si frumoase, nu va dura mai mult de 10 minute.

Puneti migdalele intr-un blender impreuna cu laptele. Mixati pana rezulta o pasta cat mai fina.

Ungeti cu cateva picaturi de Ghee o tavita mica, cu margini inalte de 1 cm, si tineti-o deoparte, pregatita.

Intr-o tigaie non-stick puneti cele 2 linguri de Ghee la incalzit.

Dupa ce Ghee s-a topit, adaugati pasta de migdale cu lapte si zaharul. Amestecati bine, continuu, timp de 15 minute sau pana ce amestecul devine gros si incepe sa nu se mai lipeasca de marginile tigaii si sa se adune.

Catre finalul acestui interval adaugati cardamonul si firele de sofran zdrobite intre degete.

Rasturnati amestecul in tavita pregatita din timp si cautati sa nivelati cat mai bine. Intrucat acest amestec se va lipi de lingura, cautati sa il tapotati delicat cu degetele – atentie sa nu va frigeti.

Lasati sa se racoreasca bine de tot, apoi taiati in forma dorita: patrate, dreptunghiuri, romburi…

Daca doriti, puteti orna cu cateva migdale decojite sau presara putina nuca de cocos.

SUGESTIE: Cel mai bine ar fi sa folositi o tavita mai micuta si cu marginile mai inalte in loc de o tavita mai mare cu marginile mai scunde. Acest tip de Burfi este mai prezentabil si se taie mai usor daca bucatelele sunt mai groase.

Din punct de vedere Ayurvedic: Acesta este un desert Tridoshic, insa persoanele Kapha nu trebuie sa guste prea multe bucatele. Pentru aceste persoane mai bine ar fi daca ar adauga mai mult sofran (cam de 3 ori mai mult).

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Desert indian

7 Cup BURFI

Mohal THAL

Mohal THAL

Kalakand

Kalakand

Halva de mere

Apple HALWA

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031