Beetroot Raita – Raita de Sfecla Rosie

Salata de sfecla rosie cu iaurt

Majoritatea persoanelor evita sfecla rosie din cauza gustului ei greu si excesiv de dulce. Chiar si multi vegetarieni nu se lasa usor convinsi sa o foloseasca in mancaruri. Cel mult o arunca intr-o supa sau o folosesc la o salata de cruditati, doar asa, pentru ca stiu ca e sanatoasa. Insa in bucataria indiana sfecla rosie are mai mult succes, fiind bine echilibrata cu diverse condimente.

Beetroot Raita este o asemenea reteta in care sfecla intra intr-o combinatie foarte agreabila cu iaurtul. Dincolo de efectul coloristic optimizant (rezultatul e roz la culoare), gustul este foarte placut. Practic, pot sa afirm cu convingere ca este cea mai buna idee de a folosi sfecla in alimentatie si ca nu ati mai gustat o mancare cu sfecla rosie atat de buna. Aceasta Raita este una din cele mai reusite, atat din punct de vedere al gustului cat si ca aspect vizual.

adaptare dupa: eCurry

timp de preparare: 40 minute

rezulta: 2 portii

grad de picantzeala: 

INGREDIENTE

1 sfecla rosie medie

6 linguri iaurt proaspat

1 lingura ulei

1 chilli verde proaspat

1 lingurita zahar brut din trestie

1 lingurita rasa seminte mustar

1 lingurita jeera pulbere (Jeera Powder)

½ lingurita sare

¼ lingurita piper cayenne

patrunjel verde – optional

METODA

Spalati sfecla si fierbeti-o (cam 30 minute dureaza). Lasati-o putin sa se racoreasca, apoi indepartati coaja si dati-o pe razatoarea mare. Amestecati-o cu iaurtul bine batut + sare + zahar + piper cayenne.

Puneti uleiul intr-o craticioara micuta si incalziti-l. Aruncati semintele de mustar in el si cand incep sa pocneasca stingeti focul. Puneti imediat chilli-ul verde tocat marunt (fara cotor si seminte). Asteptati cateva secunde si puneti si pulberea de chimen. Amestecati si turnati peste iaurt. Presarati verdeata si amestecati bine de tot. Serviti imediat.

Din punct de vedere Ayurvedic: Sfecla rosie fiarta (gatita) este Tridoshica. Aceasta Raita este foarte echilibranta pentru toate tipologiile cu conditia sa nu depasiti cantitatea de iaurt indicata. Totusi, persoanele cu dezechilibre de tip Pitta ar trebui scoata din reteta piperul cayenne, chilli verde si semintele de mustar si sa inlocuiasca cu seminte de chimen si Curry Powder.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Vinete in sos de iaurt

Vankaya Perugu Pachadi

Salata de ardei capia cu iaurt

Raita de Ardei Capia Copti

Beetachi Aloo Gajar Salad

Beetachi Aloo Gajar Salad

Beetachi Salad

Beetachi Salad

Discussion

One thought on “Beetroot Raita – Raita de Sfecla Rosie

  1. Really excitted to see Kerala recipes in another language. Well done!. You are doing a great job in spreading our culture to the world.

    Excellent raita preparation. Check out our Beetroot pachadi too and drop your suggestions. You can find many other Kerala recipes too in our webpage and can share with your audience.

    Posted by Kerala Recipes | 5 May 2014, 10:07 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: