A fost o vreme in care preparam foarte des aceste Pakoras. Cum apareau dovleceii, asta era reteta preferata. De multa vreme insa, tot experimentand noi si noi retete, am uitat cu totul de Zucchini Pakoras pana zilele trecute cand sotul meu mi-a spus ca-i e tare pofta. Asa ca am profitat de ocazie ca sa va ofer si voua posibilitatea de a va bucura de dovlecei si sub aceasta forma.
Sunt un pic mai pretentiosi din cauza ca ei contin mai multa apa, ceea ce face necesara consumarea lor imediata daca doriti sa gustati crusta crocanta de pe feliute. Altfel, Zucchini Pakoras raman la fel de gustoase si mai tarziu, cu singura diferenta ca invelisul lor isi va pierde din crocantzeala.
timp de preparare: 30 minute
rezulta un platou mare de Pakoras
grad de picantzeala: 0 (zero)
INGREDIENTE
1 dovlecel marisor
4 linguri faina de naut (Besan)
2 linguri faina de grau integrala
1 lingura gris sau faina de orez
1-2 lingurite seminte de Jeera – optional
1 lingurita paprika dulce
1/2 lingurita turmeric
2 lingurite coriandru macinat (Dhania Powder)
1/4 lingurita Hing
1/2 lingurita sare
aproximativ 1/2 cana apa
ulei pentru prajit
METODA
Amestecati fainurile cu condimentele si sarea intr-un castronel si, amestecand continuu, turnati apa cate putin pana obtineti o maia grosuta, care curge greu. Lasati-o 5 minute deoparte.
Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l feliute subtirele.
Puneti uleiul la incalzit (puteti praji fie in baie de ulei, fie in tigaie, in mai putin ulei). Cand uleiul e bine incalzit, scufundati cate o feliuta de dovlecel in maia si scurgeti excesul. Puneti in ulei si prajiti pe ambele parti aproximativ 2 minute. Apoi scurgeti de ulei si puneti pe un platou intins pe care ati asezat hartie prosop in strat dublu sau triplu. Asezati fiecare Pakora una langa alta, nu una peste alta daca doriti ca Pakoras sa ramana crocante. Altfel se vor inmuia.
Din punct de vedere Ayurvedic: Zucchini Pakoras sunt potrivite persoanelor Vata. Pentru Pitta si Kapha – de degustat ocazional. Pentru Kapha e mai bine daca adauga si 1/2 lingurita piper negru macinat.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
La dovlecei nu m-am gandit.Eu am facut cu ceapa,cartof sau conopida(toate separat).Voi incerca si cu dovlecel.Multumesc pt idee.