Zucchini Pakoras – Pakoras de Dovlecei

Zucchini Pakoras

A fost o vreme in care preparam foarte des aceste Pakoras. Cum apareau dovleceii, asta era reteta preferata. De multa vreme insa, tot experimentand noi si noi retete, am uitat cu totul de Zucchini Pakoras pana zilele trecute cand sotul meu mi-a spus ca-i e tare pofta. Asa ca am profitat de ocazie ca sa va ofer si voua posibilitatea de a va bucura de dovlecei si sub aceasta forma.

Sunt un pic mai pretentiosi din cauza ca ei contin mai multa apa, ceea ce face necesara consumarea lor imediata daca doriti sa gustati crusta crocanta de pe feliute. Altfel, Zucchini Pakoras raman la fel de gustoase si mai tarziu, cu singura diferenta ca invelisul lor isi va pierde din crocantzeala.

timp de preparare: 30 minute

rezulta un platou mare de Pakoras

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

1 dovlecel marisor

4 linguri faina de naut (Besan)

2 linguri faina de grau integrala

1 lingura gris sau faina de orez

1-2 lingurite seminte de Jeera – optional

1 lingurita paprika dulce

1/2 lingurita turmeric

2 lingurite coriandru macinat (Dhania Powder)

1/4 lingurita Hing

1/2 lingurita sare

aproximativ 1/2 cana apa

ulei pentru prajit

METODA

Amestecati fainurile cu condimentele si sarea intr-un castronel si, amestecand continuu, turnati apa cate putin  pana obtineti o maia grosuta, care curge greu. Lasati-o 5 minute deoparte.

Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l feliute subtirele.

Puneti uleiul la incalzit (puteti praji fie in baie de ulei, fie in tigaie, in mai putin ulei). Cand uleiul e bine incalzit, scufundati cate o feliuta de dovlecel in maia si scurgeti excesul. Puneti in ulei si prajiti pe ambele parti aproximativ 2 minute. Apoi scurgeti de ulei si puneti pe un platou intins pe care ati asezat hartie prosop in strat dublu sau triplu. Asezati fiecare Pakora una langa alta, nu una peste alta daca doriti ca Pakoras sa ramana crocante. Altfel se vor inmuia.

Zucchini Pakoras_

Din punct de vedere Ayurvedic: Zucchini Pakoras sunt potrivite persoanelor Vata. Pentru Pitta si Kapha – de degustat ocazional. Pentru Kapha e mai bine daca adauga si 1/2 lingurita piper negru macinat.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Gobi Pakoras - Conopida pane

Gobi Pakoras – Conopida pane

Zucchini Subji

Zucchini Subji

Raita de Dovlecel

Zucchini Tambuli

Orez cu Dovlecel si Scortisoara

Zucchini Cinnamon Rice

Discussion

One thought on “Zucchini Pakoras – Pakoras de Dovlecei

  1. La dovlecei nu m-am gandit.Eu am facut cu ceapa,cartof sau conopida(toate separat).Voi incerca si cu dovlecel.Multumesc pt idee.

    Posted by livia | 5 July 2013, 8:59 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031