Zucchini Pakoras – Pakoras de Dovlecei

Zucchini Pakoras

A fost o vreme in care preparam foarte des aceste Pakoras. Cum apareau dovleceii, asta era reteta preferata. De multa vreme insa, tot experimentand noi si noi retete, am uitat cu totul de Zucchini Pakoras pana zilele trecute cand sotul meu mi-a spus ca-i e tare pofta. Asa ca am profitat de ocazie ca sa va ofer si voua posibilitatea de a va bucura de dovlecei si sub aceasta forma.

Sunt un pic mai pretentiosi din cauza ca ei contin mai multa apa, ceea ce face necesara consumarea lor imediata daca doriti sa gustati crusta crocanta de pe feliute. Altfel, Zucchini Pakoras raman la fel de gustoase si mai tarziu, cu singura diferenta ca invelisul lor isi va pierde din crocantzeala.

timp de preparare: 30 minute

rezulta un platou mare de Pakoras

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

1 dovlecel marisor

4 linguri faina de naut (Besan)

2 linguri faina de grau integrala

1 lingura gris sau faina de orez

1-2 lingurite seminte de Jeera – optional

1 lingurita paprika dulce

1/2 lingurita turmeric

2 lingurite coriandru macinat (Dhania Powder)

1/4 lingurita Hing

1/2 lingurita sare

aproximativ 1/2 cana apa

ulei pentru prajit

METODA

Amestecati fainurile cu condimentele si sarea intr-un castronel si, amestecand continuu, turnati apa cate putin  pana obtineti o maia grosuta, care curge greu. Lasati-o 5 minute deoparte.

Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l feliute subtirele.

Puneti uleiul la incalzit (puteti praji fie in baie de ulei, fie in tigaie, in mai putin ulei). Cand uleiul e bine incalzit, scufundati cate o feliuta de dovlecel in maia si scurgeti excesul. Puneti in ulei si prajiti pe ambele parti aproximativ 2 minute. Apoi scurgeti de ulei si puneti pe un platou intins pe care ati asezat hartie prosop in strat dublu sau triplu. Asezati fiecare Pakora una langa alta, nu una peste alta daca doriti ca Pakoras sa ramana crocante. Altfel se vor inmuia.

Zucchini Pakoras_

Din punct de vedere Ayurvedic: Zucchini Pakoras sunt potrivite persoanelor Vata. Pentru Pitta si Kapha – de degustat ocazional. Pentru Kapha e mai bine daca adauga si 1/2 lingurita piper negru macinat.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Gobi Pakoras - Conopida pane

Gobi Pakoras – Conopida pane

Zucchini Subji

Zucchini Subji

Raita de Dovlecel

Zucchini Tambuli

Orez cu Dovlecel si Scortisoara

Zucchini Cinnamon Rice

Discussion

One thought on “Zucchini Pakoras – Pakoras de Dovlecei

  1. La dovlecei nu m-am gandit.Eu am facut cu ceapa,cartof sau conopida(toate separat).Voi incerca si cu dovlecel.Multumesc pt idee.

    Posted by livia | 5 July 2013, 8:59 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: