Conopida cu Smantana A-la-Hindi

Sunt mare fan conopida. Am descoperit-o acum vreo 15 ani, insa imi place si mai mult de cand o gatesc a-la-hindi. Conopida are nevoie de condimente si ceva branza, smantana sau iaurt care s-o echilibreze. Acum e sezonul ei asa ca incerc sa nu pierd ocazia de a o invita la mine in farfurie.

timp de preparare: 35 minute

pentru 4 persoane

picantzeala2

INGREDIENTE

2 conopide medii

7 linguri smantana

1 ceapa mare

1 ardei rosu iute

1 lingurita seminte chimion (Jeera)

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1 lingurita seminte fenicul macinate

1 lingurita turmeric

1 lingurita paprika dulce

1 lingurita piper negru macinat

4 linguri ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita sare

verdeata (marar sau patrunjel) tocata pentru garnisit

METODA

Curatati, spalati conopida si taiati-o in florete de-un deget. Curatati si tocati ardeiul iute si ceapa.

Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si incalziti uleiul. Cand e aproape de punctul de a scoate fum puneti semintele de chimen care vor pocni cam 5 secunde. Imediat puneti ceapa cu ardeiul iute si caliti cam 3-4 minute. Rasturnati conopida in oala, presarati deasupra turmeric si sare, amestecati bine de tot si puneti capacul. Lasati-o sa stea la fezandat pe foc mic de tot vreo 15 minute. Amestecati din cand in cand.

Conopida va lasa multa apa si practic se va face in aburi. Dupa cele 15 minute, presarati peste ea si coriandrul, feniculul, paprika si piperul. Mai lasati pe foc aproximativ 5 minute, pana ce e suficient de bine facuta, dar nu este foarte moale.

Apoi turnati smantana, amestecati bine dar cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida. Puneti din nou capacul si mai lasati 2-3 minute pe foc mediu.

Luati de pe foc. Garnisiti cu verdeata. Serviti cu Mamaliga A-la-Hindi.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta reteta este Tridoshica, insa persoanele Kapha trebuie sa scada cantitatea de smantana si sa mareasca gradul de picantzeala. Pentru Pitta ar fi mai bine daca ar da deoparte chilli-ul rosu de la ingrediente.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Gobi Pakoras

Gobi Pakoras

Supa de Conopida

Simple Gobi Rasam

Aloo Gobi II

Aloo Gobi II

Cartofi cu Conopida

Aloo Gobi

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,394 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031