Aceasta este o supa simpla de conopida, usor de facut si o idee buna pentru a mai varia tipurile de supe zilnice. Este buna la gust insa nu este atat de bogata in arome ca multe alte feluri de mancare indiene. Nici nu este picanta decat atat cat sa dea un pic de “zvac” la conopida. Persoanele Vata si Kapha pot adauga mai mult ghimbir pulbere sau chiar si un chilli tocat daca doresc.
Simple Gobi Rasam este o supa sanatoasa, echilibrata si usoara, cu un minim de arome de la condimente, de o simplitate binevenita. Nu este o supa care sa dea o energie debordanta, ci sa linisteasca si sa ajute organismul in efortul de a elimina din toxine.
timp de preparare: 30 minute
rezulta 4-5 portii
INGREDIENTE
3 florete mari de conopida
1 morcov mediu
1 ceapa medie
1 ardei capia mic
2 litri apa
1 lingurita sare
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)
1 lingurita Garam Masala
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita ghimbir pulbere
1/2 lingurita Dabeli Masala sau o alta Masala picanta
1 legatura marar
METODA
Puneti apa la fiert si intre timp curatati si taiati legumele.
Cand apa incepe sa fiarba puneti legumele si presarati turmeric + coriandru + ghimbir. Turnati uleiul, adaugati sarea. Lasati sa fiarba 15-20 minute sau pana ce toate legumele sunt bine fierte (este important sa fierbeti bine de tot conopida pentru ca altfel va da multe gaze).
La final adaugati Garam Masala si Dabeli Masala precum si mararul. Mai dati un clocot si stingeti focul. Lasati-o sa se “odihneasca” 5-10 minute apoi serviti calda.
Din punct de vedere Ayurvedic: Simple Gobi Rasam este Tridoshica insa persoanele Vata nu trebuie sa exagereze cu consumul ei prea frecvent. Eventual, pentru a o face si mai potrivita pentru aceste persoane, ar fi bine sa adauge inca 1 lingura de ulei si 1 lingurita de pulbere de chimion (Jeera Powder), poate si un varf de cutit de Ajwain pulbere daca aveti disponibil. Persoanele cu predominanta Kapha (sau care au momentan un exces de Kapha) pot adauga 1/4 lingurita pulbere de chilli rosu sau macar niste piper negru macinat.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.