Simple Gobi Rasam – Supa simpla de Conopida

Supa de Conopida

Aceasta este o supa simpla de conopida, usor de facut si o idee buna pentru a mai varia tipurile de supe zilnice. Este buna la gust insa nu este atat de bogata in arome ca multe alte feluri de mancare indiene. Nici nu este picanta decat atat cat sa dea un pic de “zvac” la conopida. Persoanele Vata si Kapha pot adauga mai mult ghimbir pulbere sau chiar si un chilli tocat daca doresc.

Simple Gobi Rasam este o supa sanatoasa, echilibrata si usoara, cu un minim de arome de la condimente, de o simplitate binevenita. Nu este o supa care sa dea o energie debordanta, ci sa linisteasca si sa ajute organismul in efortul de a elimina din toxine.

timp de preparare: 30 minute

rezulta 4-5 portii

INGREDIENTE

3 florete mari de conopida

1 morcov mediu

1 ceapa medie

1 ardei capia mic

2 litri apa

1 lingurita sare

2 linguri ulei de masline extravirgin

1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1 lingurita Garam Masala

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita ghimbir pulbere

1/2 lingurita Dabeli Masala sau o alta Masala picanta

1 legatura marar

METODA

Puneti apa la fiert si intre timp curatati si taiati legumele.

Cand apa incepe sa fiarba puneti legumele si presarati turmeric + coriandru + ghimbir. Turnati uleiul, adaugati sarea. Lasati sa fiarba 15-20 minute sau pana ce toate legumele sunt bine fierte (este important sa fierbeti bine de tot conopida pentru ca altfel va da multe gaze).

La final adaugati Garam Masala si Dabeli Masala precum si mararul. Mai dati un clocot si stingeti focul. Lasati-o sa se “odihneasca” 5-10 minute apoi serviti calda.

Supa simpla de Conopida

Din punct de vedere Ayurvedic: Simple Gobi Rasam este Tridoshica insa persoanele Vata nu trebuie sa exagereze cu consumul ei prea frecvent. Eventual, pentru a o face si mai potrivita pentru aceste persoane, ar fi bine sa adauge inca 1 lingura de ulei si 1 lingurita de pulbere de chimion (Jeera Powder), poate si un varf de cutit de Ajwain pulbere daca aveti disponibil. Persoanele cu predominanta Kapha (sau care au momentan un exces de Kapha) pot adauga 1/4 lingurita pulbere de chilli rosu sau macar niste piper negru macinat.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Aloo Gobi - Curry uscat de Cartofi cu Conopida

Aloo Gobi – Curry uscat de Cartofi cu Conopida

Conopida cu Smantana A-la-Hindi

Conopida cu Smantana A-la-Hindi

Salata Ayurvedica de Conopida

Salata Ayurvedica de Conopida

Supa Tridoshica cu Ghimbir

Supa Tridoshica cu Ghimbir

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: