Supa Tridoshica cu Ghimbir

Supa Tridoshica cu Ghimbir

O supa foarte simplu de facut, echilibranta si Tridoshica, cu legume de pe la noi. Este foarte potrivita si pentru mofturosi, care nu suporta deloc sa vada condimentele sub forma de seminte plutind prin farfurie. Nici nu implica stapanirea tehnicii de gatit numita Tarka. Deci e grozava chiar si pentru incepatori intr-ale bucatariei ayurvedice.

Este o supa care sigur place tuturor, usoara, purificatoare si energizanta.

timp de preparare: 30 minute

rezulta 3 portii

INGREDIENTE

1 + 1/2 litri apa

1 mana fasole pastai

2 florete mari de conopida

1 morcov mediu

1 ceapa medie

2 bucati medii patrunjel radacina

1 bucatica ghimbir proaspat, cat o nuca

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1 lingurita Basic Garam Masala

1/2 lingurita sare

1 lingura ulei

1 mana patrunjel verde

METODA

Curatati fasolea pastai si taiati-o bucatele lungi de 1 cm. Impartiti floretele de conopida in buchetele mici. Taiati morcovul in 4 pe lungime si apoi bucatele mici. Curatati radacinile de patrunjel si dati-le pe razatoarea mica sau tocati-le marunt in mixer. Tocati ceapa cat mai marunt. Mixati separat ghimbirul.

Puneti apa la incalzit si cand fierbe puneti in ea ceapa + morcovul + fasolea pastai + conopida + patrunjelul radacina + ghimbirul tocat. Adaugati sare + turmeric + pulbere de coriandru + ulei. Lasati sa fiarba 15 minute sau pana ce fasolea pastai e bine fiarta.

La final adaugati Garam Masala si verdeata. Stingeti focul si serviti.

Din punct de vedere Ayurvedic: Sub forma in care este prezentata, aceasta supa este Tridoshica, insa persoanele Kapha ar beneficia si mai mult daca ar adauga si un chilli verde tocat marunt la fiert, odata cu ghimbirul. La fel si persoanele care experimenteaza pe moment perturbari de tip Kapha: senzatie permanenta de frig, raceala, gripa, nas infundat, sinuzita, etc.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Supa de Conopida

Simple Gobi Rasam

Supa de Linte Mung

Moong Dal ka Shorba

Aloo Kadoo Rasam

Aloo Kadoo Rasam

Supa de ardei cu dovlecel

Supa Ayurvedica

Discussion

2 thoughts on “Supa Tridoshica cu Ghimbir

  1. O supa suava care simti ca-ti face bine. E buna si rece si calda. Interesant gustul de ghimbir! Multumesc!

    Posted by ema | 8 May 2013, 8:16 PM
  2. Tocmai am terminat de facut ciorbita asta si mi-a iesit excelenta! E delicioasa si merge de minune cu painite cu chimen🙂 Multumim pt. reteta!

    Posted by Simona | 13 October 2012, 8:49 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: