O supa foarte simplu de facut, echilibranta si Tridoshica, cu legume de pe la noi. Este foarte potrivita si pentru mofturosi, care nu suporta deloc sa vada condimentele sub forma de seminte plutind prin farfurie. Nici nu implica stapanirea tehnicii de gatit numita Tarka. Deci e grozava chiar si pentru incepatori intr-ale bucatariei ayurvedice.
Este o supa care sigur place tuturor, usoara, purificatoare si energizanta.
timp de preparare: 30 minute
rezulta 3 portii
INGREDIENTE
1 + 1/2 litri apa
1 mana fasole pastai
2 florete mari de conopida
1 morcov mediu
1 ceapa medie
2 bucati medii patrunjel radacina
1 bucatica ghimbir proaspat, cat o nuca
1/2 lingurita turmeric
1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)
1 lingurita Basic Garam Masala
1/2 lingurita sare
1 lingura ulei
1 mana patrunjel verde
METODA
Curatati fasolea pastai si taiati-o bucatele lungi de 1 cm. Impartiti floretele de conopida in buchetele mici. Taiati morcovul in 4 pe lungime si apoi bucatele mici. Curatati radacinile de patrunjel si dati-le pe razatoarea mica sau tocati-le marunt in mixer. Tocati ceapa cat mai marunt. Mixati separat ghimbirul.
Puneti apa la incalzit si cand fierbe puneti in ea ceapa + morcovul + fasolea pastai + conopida + patrunjelul radacina + ghimbirul tocat. Adaugati sare + turmeric + pulbere de coriandru + ulei. Lasati sa fiarba 15 minute sau pana ce fasolea pastai e bine fiarta.
La final adaugati Garam Masala si verdeata. Stingeti focul si serviti.
Din punct de vedere Ayurvedic: Sub forma in care este prezentata, aceasta supa este Tridoshica, insa persoanele Kapha ar beneficia si mai mult daca ar adauga si un chilli verde tocat marunt la fiert, odata cu ghimbirul. La fel si persoanele care experimenteaza pe moment perturbari de tip Kapha: senzatie permanenta de frig, raceala, gripa, nas infundat, sinuzita, etc.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
O supa suava care simti ca-ti face bine. E buna si rece si calda. Interesant gustul de ghimbir! Multumesc!
Tocmai am terminat de facut ciorbita asta si mi-a iesit excelenta! E delicioasa si merge de minune cu painite cu chimen 🙂 Multumim pt. reteta!