Inca o reteta de cartofi la cuptor. Masala inseamna amestec de condimente, asadar este vorba de cartofii (noi) felii tavaliti prin diverse condimente si mai ales usturoi, si apoi copti. O reteta usor de facut, mai rapida si mai simpla decat Tandoori Aloo Masala. Pofta buna!
adaptare dupa: US Masala
timp de preparare: 1 ora
pentru 2 portii
INGREDIENTE
5-6 cartofi (aprox 500 grame)
1-2 lingurite Kuzu (amidon)
5-6 catei usturoi sau 1 legatura usturoi verde
1 lingurita piper cayenne
1/2 lingurita pulbere de usturoi
1/4 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita Chaat Masala
1 lingurita seminte de Nigella – optional
2 linguri ulei de masline + ulei pentru uns tava
sare grunojoasa
METODA
Preincalziti cuptorul. Ungeti o tava cu putin ulei.
Spalati cartofii si curatati-i. Taiati-i in felii groase (nu pai). Puneti-i intr-un castron cu apa si lasati-i deoparte.
Amestecati toate condimentele cu sare si Kuzu intr-un castronel (inclusiv usturoiul taiat bucatele).
Scurgeti cartofii de apa si presarati amestecul de condimente peste ei (cartofii trebuie sa fie umezi). Amestecati bine si puneti-i in tava. Stropiti cu restul de ulei. Presarati semintele de Nigella.
Coaceti 20 minute, apoi scoateti tava si intoarceti cartofii cu o lingura. Mai tineti in cuptor inca 20 minute pana ce cartofii capata o crusta crocanta.
Din punct de vedere Ayurvedic: Acesti cartofi sunt ok pentru persoanele Kapha (folositi mai mult usturoi si piper cayenne). Persoanele cu predominanta Vata trebuie sa-i savureze doar ocazional, iar Pitta se poate bucura de ei cat de des doreste, dar sa dea deoparte piperul cayenne si sa scada din usturoi.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
multumesc mult cloudpearl imi esti de mare ajutor
buna cloudpearl mi-am facut inca o data textul si am vata 10 pitta 32 si kapha 0 o intrbare acesti cartofi ii pot manca?
Sigur ca da. Atentie doar sa nu-i faci prea picanti, deci nu folosi condimente tari gen chilli rosu, piper cayenne.
Rare sunt alimentele pe care un om (indiferent de constitutia lui) nu le poate manca deloc. Bucataria Ayurvedica exact asta face: totul devine accesibil daca stii un pic cum sa combini si ce condimente sa folosesti.