Curry de Cartofi cu Fasole pastai

Curry de cartofi cu pastai

Acest Curry este simplu de facut si este una din mancarurile ce pot fi servite frecvent la mesele principale. Nu este o mancare pretentioasa ci una “de toate zilele”, gustoasa si hranitoare.

Intrucat cartofii provoaca Vata, ei trebuie echilibrati cu condimente din belsug si de aceea, mai ales persoanele care au probleme de tip Vata (artroza, dureri articulare, probleme osoase, piele uscata, constipatie etc), ar trebui sa nu se retina in a adauga la reteta un chilli verde proaspat si putina pulbere de chimion (Jeera Powder). De asemenea, intrucat suntem in anotimpul Vata (toamna), ar fi mai bine daca s-ar folosi Ghee in loc de ulei.

timp de preparare: 40 minute

rezulta 4 portii

picantzeala1

INGREDIENTE

2 maini fasole pastai proaspete

8 cartofi medii

1 ceapa mare

1 lingurita Chana Dal – optional

2 lingurite Panch Phoran

2 lingurite Basic Garam Masala

1 lingurita Amchur

1 lingurita paprika dulce

1 lingurita turmeric

2 varfuri de cutit Hing

1 lingurita sare

4 – 5 linguri ulei sau 3 linguri Ghee topit

1 cana apa

1 legatura leustean

METODA

Curatati cartofii si taiati-i cubulete. Indepartati capetele de la pastai si taiati-le bucati lungi de 1-1,5 cm. Curatati si tocati ceapa.

Turnati uleiul intr-o oala incapatoare si cand e suficient de bine incalzit aruncati in el Panch Phoran-ul impreuna cu Chana Dal (daca folositi). Apoi imediat Hing-ul.

Dupa cateva secunde adaugati ceapa. Caliti 3-4 minute apoi puneti fasolea taiata. Presarati turmeric si sare si sotati 4-5 minute.

Rasturnati in oala si cartofii. Amestecati-i bine de tot apoi turnati apa. Puneti capacul, asteptati sa dea in clocot apoi micsorati flacara dar nu la minim ci atat cat sa nu se arda mancarea.

Amestecati ocazional si tineti pe foc 15-20 minute sau pana ce legumele sunt bine fierte.

Adaugati Garam Masala, paprika, Amchur-ul si leusteanul. Amestecati bine, mai lasati 1 minut sub capac apoi stingeti focul.

OBSERVATIE: Acest Curry poate fi facut si cu fasole pastai de la borcan, caz in care trebuie sa adaugati fasolea in ultimile 10 minute de fiert.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta mancare este Tridoshica. Pentru Vata merge adaugat 1 chilli verde, pentru Pitta ar fi bine de inlocuit leusteanul cu patrunjel sau marar, iar Kapha poate adauga mai multa picantzeala (1/2 lingurita piper macinat sau putina Hot Garam Masala).

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Green Beans Tadka

Green Beans Tadka

Salata de Fasole pastai A-la-Hindi

Salata de Fasole pastai A-la-Hindi

Masala de cartofi

Dose ka Masala

Cartofi cu Conopida

Aloo Gobi

Discussion

One thought on “Curry de Cartofi cu Fasole pastai

  1. Eu nu am avut 3 din ingredientele mentionate (Chana Dal, Panch Phoran, Amchur), dar mancarea a iesit foarte bine. Nimic pretentios, o mancare hranitoare si usor de facut. Multumesc.

    Posted by ema | 4 September 2013, 8:15 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,858 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031