Ceapa, Chimion (Jeera), Coriandru, Fasole verde, Ghimbir, Masalas, Menta, Rosii, Turmeric

Green Beans Tadka – Salata de Fasole pastai

Green Beans Tadka

Am pregatit salata asta de mai mult timp si nu m-am invrednicit sa o postez decat acum. Inca se mai gasesc pastai asa ca sper sa o incercati pentru ca merita. Este o reteta foarte simpla, o salata usoara de vara, cu un gust minunat. Aroma de menta este difuza si “trezeste” in mod placut salata.

Reteta seamana cu Salata de Fasole pastai A-la-Hindi: metoda e similara insa gustul este diferit, precum si unele ingrediente. Pastaile merita gatite in fel si chip si introduse in alimentatie pentru ca sunt Tridoshice, echilibrante pentru toate tipologiile (doar consumul foarte frecvent perturba Vata). Sunt de ajutor in cazuri de reumatism si contin o multime de vitamine si minerale.

timp de preparare: 45 minute

rezulta 4 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

1 kilogram fasole pastai

3 rosii micute

2 fire groase de ceapa verde sau 1 ceapa uscata medie

1 bucatica ghimbir proaspat

1 mana frunze fragede de menta

1 lingurita seminte de Jeera

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita High Pitta Masala

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1 lingurita chimen macinat (Jeera Powder)

4 linguri ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita sare

2 litri apa

METODA

Puneti apa la fiert impreuna cu sarea si turmericul, pe foc mic. Intre timp curatati fasolea la capete si tati-o bucatele lungi de 2 cm. N-ar trebuie sa dureze mai mult de 15 minute. Clatiti-o cu apa rece, scurgeti-o si puneti-o in oala la fiert. Acoperiti cu capac si lasati-o sa fiarba 15 minute.

Dupa ce e bine fiarta, scurgeti apa (o puteti folosi la o supa) si puneti fasolea intr-un castron incapator.

In timp ce fasolea fierbe, pregatiti legumele: curatati si tocati rosiile si ceapa, curatati ghimbirul de coaja. Puneti ghimbirul cu menta intr-un mixer mic de verdeturi si tocati marunt.

Incalziti uleiul intr-o craticioara micuta pe foc mediu-mic. Cand s-a incalzit bine de tot aruncati in el semintele de Jeera. Dupa ce acestea pocnesc, adaugati menta cu ghimbirul si dupa cateva secunde puneti si ceapa. Sotati 3-4 minute pana ce ceapa s-a inmuiat bine de tot. Adaugati rosiile impreuna cu turmericul si pulberile de coriandru si Jeera. Tineti pe foc 5 minute pana ce rosiile “se topesc”. Apoi puneti si High Pitta Masala precum si sarea. Mai amestecati cateva secunde si luati de pe foc.

Rasturnati aceasta Tarka peste fasolea racorita si amestecati bine dar cu grija ca sa nu se zdrobeasca fasolea. Nu adaugati lamaie la aceasta reteta!

Din punct de vedere Ayurvedic: Green Beans Tadka este Tridoshica. Ca sa fie si mai potrivita persoanelor Vata si Pitta recomand sa se foloseasca doar o rosie mica sau deloc. Persoanele Kapha pot adauga un pic de usturoi la Tarka.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Curry de cartofi cu pastai

Curry de Cartofi cu Fasole pastai

Salata de fasole verde cu iaurt

Raita de Fasole Verde

Sote de Fasole verde pastai

Chikkudu Kaya Iguru

Sote de fasole verde cu rosii

Chikkudukaya Tomato Kura

Discussion

2 thoughts on “Green Beans Tadka – Salata de Fasole pastai

  1. daca se face salata aceasta fara cateva ingrediente ( care nu se gasesc in bucatarie) mai iese salata tadka ? oricum salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi se incadreaza ca fiind o salata indiana sau nu😀 ?

    Posted by mihaela | 18 August 2013, 12:54 PM
    • Ciau Mihaela! Esti funny🙂 Nu, maioneza nu este ceva specific bucatariei indiene si nici folosirea usturoiului crud. Insa din punct de vedere Ayurvedic maioneza este ok pentru persoanele Vata, si deloc ok pentru Pitta si Kapha.
      Toate ingredientele din aceasta salata fie ti le poti face singura (e foarte usor) fie ti le poti achizitiona online. Daca esti din Bucuresti ai si magazine fizice unde poti merge si gasi.
      Daca faci salata fara Tadka sau Tarka nu va fi in stil indian insa sunt sigura ca tot comestibila va fi. Sfat: evita usturoiul crud. In ciuda opiniei ca ce e trecut prin ulei face rau, sa stii ca usturoiul crud face cu MULT mai mult rau, in vreme ce Tarka este foarte ok. N-ai de ce sa te feresti de ea.

      Posted by cloudpearl | 18 August 2013, 4:10 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,344 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,931,559 vizite

CALENDAR

August 2013
S M T W T F S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: