Vara e anotimpul cel mai bun pentru a savura Raitas. Amestecul de legume cu iaurt este racoritor dar hranitor. Intrucat Raitas se pot pregati din orice fel de legume, de ce nu o Raita de fasole verde proaspata? Am ratat sezonul mazarii care a fost mult prea scurt anul acesta, asa ca ma consolez cu fasolea verde. Este Tridoshica, usoara, se gaseste din abundenta la noi, in mai multe soiuri.
Raita de Fasole verde este usor de facut; e drept ca ia putin mai mult timp pentru fiert fasolea, fata de Raita cu castraveti de exemplu, insa daca incercati veti fi rasplatiti cu o hrana foarte gustoasa si echilibrata.
timp de preparare: 30 minute
pentru 3 persoane
INGREDIENTE
2 cani fasole verde proaspata
8 linguri iaurt proaspat
1/2 lingurita jeera seminte (chimion)
1/2 mustar maro seminte
1/4 lingurita turmeric
1/2 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)
1/2 lingurita Basic Garam Masala
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 legatura patrunjel verde
1/2 lingurita sare
METODA
Taiati fasolea verde in bucatele mici, lungi de 1 cm. Spalati-o, scurgeti-o si puneti-o in apa fierbinte cu sare. Fierbeti 10 minute, scurgeti apa (puteti pastra apa pentru o supa) si lasati-o sa se racoreasca 10 minute.
Dupa ce fasolea s-a racorit, turnati iaurtul si sarea peste ea.
Apoi pregatiti Tarka astfel: intr-o craticioara micuta puneti uleiul la incalzit (pe foc mic) si cand e suficient de fierbinte dar nu fumega, aruncati semintele de jeera si mustar inauntru. Lasati-le sa pocneasca. Inchideti focul. Lasati sa se racoreasca 10 secunde, apoi puneti condimentele pulberi: coriandru, turmeric, Garam Masala. Amestecati. Rasturnati Tarka peste fasole. Presarati cu verdeata. Amestecati bine si serviti.
Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta Raita este Tridoshica, deci ok pentru toata lumea. Important e sa nu folositi mai mult de 3 linguri de iaurt de persoana si s-o serviti dimineata sau la pranz, nicidecum seara dupa apusul Soarelui ori noaptea.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.