Raita de Fasole Verde

Salata de fasole verde cu iaurt

Vara e anotimpul cel mai bun pentru a savura Raitas. Amestecul de legume cu iaurt este racoritor dar hranitor. Intrucat Raitas se pot pregati din orice fel de legume, de ce nu o Raita de fasole verde proaspata? Am ratat sezonul mazarii care a fost mult prea scurt anul acesta, asa ca ma consolez cu fasolea verde. Este Tridoshica, usoara, se gaseste din abundenta la noi, in mai multe soiuri.

Raita de Fasole verde este usor de facut; e drept ca ia putin mai mult timp pentru fiert fasolea, fata de Raita cu castraveti de exemplu, insa daca incercati veti fi rasplatiti cu o hrana foarte gustoasa si echilibrata.

timp de preparare: 30 minute

pentru 3 persoane

1 din 10

INGREDIENTE

2 cani fasole verde proaspata

8 linguri iaurt proaspat

1/2 lingurita jeera seminte (chimion)

1/2 mustar maro seminte

1/4 lingurita turmeric

1/2 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1/2 lingurita Basic Garam Masala

2 linguri ulei de floarea soarelui

1 legatura patrunjel verde

1/2 lingurita sare

METODA

Taiati fasolea verde in bucatele mici, lungi de 1 cm. Spalati-o, scurgeti-o si puneti-o in apa fierbinte cu sare. Fierbeti 10 minute, scurgeti apa (puteti pastra apa pentru o supa) si lasati-o sa se racoreasca 10 minute.

Dupa ce fasolea s-a racorit, turnati iaurtul si sarea peste ea.

Apoi pregatiti Tarka astfel: intr-o craticioara micuta puneti uleiul la incalzit (pe foc mic) si cand e suficient de fierbinte dar nu fumega, aruncati semintele de jeera si mustar inauntru. Lasati-le sa pocneasca. Inchideti focul. Lasati sa se racoreasca 10 secunde, apoi puneti condimentele pulberi: coriandru, turmeric, Garam Masala. Amestecati. Rasturnati Tarka peste fasole. Presarati cu verdeata. Amestecati bine si serviti.

Salata de fasole verde cu iaurt

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta Raita este Tridoshica, deci ok pentru toata lumea. Important e sa nu folositi mai mult de 3 linguri de iaurt de persoana si s-o serviti dimineata sau la pranz, nicidecum seara dupa apusul Soarelui ori noaptea.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Sote de Fasole verde pastai

Chikkudu Kaya Iguru – Sote de Fasole Pastai

Sote de fasole verde cu rosii

Chikkudukaya Tomato Kura – Sote de Pastai cu Rosii

Raita de cartofi

Alu Perugu Pachadi – Cartofi in sos de Iaurt

Salata de ardei capia cu iaurt

Raita de Ardei Capia Copti – Ardei Copti in Iaurt

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: