Ardei & Gogosari, Cartofi, Ceapa, Chimion (Jeera), Fenicul, GHEE, Marar, Masalas, Scortisoara, Turmeric

Subji Ayurvedic de Cartofi cu Ardei capia

Subji de Cartofi cu Ardei Capia

Pentru astazi v-am pregatit un Subji de te lingi pe degete: bun de numa’! Piesa de rezistenta este bineinteles ardeiul capia care infuzeaza totul cu dulceata lui minunata. Singurul schepsis e ca trebuie bine gatit, pentru ca altfel poate perturba Vata (adica da nastere la gaze) desi acest tip de ardei este cel mai agreat de Vata datorita gustului sau dulce. Asadar respectati instructiunile de mai jos ca sa creati o hrana super ayurvedica, delicioasa si echilibrata. Va garantez ca toti cei dragi invitati la masa vor savura fiecare lingura de mancare 🙂 Eu l-am facut de trei ori in ultima vreme, atat de delicios si cerut este. Si e atat de usor de preparat!

timp de preparare: 35 minute

rezulta 3 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

5 cartofi medii

2 ardei capia medii

1 ceapa mare

1 baton intreg de scortisoara

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1-2 lingurite seminte de marar

1 lingurita turmeric

1 lingurita Jeera Powder

1/2 lingurita fenicul macinat

1 lingurita Curry Powder

5-6 linguri ulei de floarea sorelui sau 2-3 linguri Ghee

1 lingurita sare

2 cani apa

1 cana = 300 ml

METODA

Turnati uleiul intr-o oala cu fundul lat (am folosit o oala plata de inox de 3 litri). Dupa ce se incalzeste (pe foc mediu), aruncati in el batonul de scotisoara impreuna cu semintele. Sotati 10-15 secunde, pana ce batonul da semne ca incepe sa se deschida.

Adaugati ceapa tocata si dati focul la mic. Sotati ceapa pe foc molcom pana devine sticloasa – in felul asta va da maxim de gust dulce si va fi bine gatita, deci nu va da arsuri la stomac. Apoi adaugati ardeii capia taiati fasii cat doriti de mari. Acoperiti oala cu capacul si lasati ardeii sa se inmoaie, cam pret de 5 minute. Nu uitati sa amestecati de vreo 2 ori in acest rastimp.

Adaugati si cartofii taiati cubulete. Presarati pulberile de condimente si sotati (fara capac) cam 5 minute, pana ce cartofii sunt bine infuzati de arome.

Turnati apa (preferabil calda) peste cartofi, adaugati sarea si puneti capacul. Dati focul la mediu, pana ce legumele incep sa fiarba. Apoi micsorati flacara si gatiti cam 20 minute sau pana ce cartofii sunt bine fierti si incep sa se zdrobeasca. Dati capacul deoparte si mai gatiti pana ce obtineti consistenta dorita – mai mult sau mai putin sos. Pofta maxima!

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Subji este Tridoshic. Persoanele Kapha pot adauga orice fel de piper doresc, iar cele Vata un chilli verde tocat la Tarka.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Shimla Mirch ka Salan

Shimla Mirch ka Salan

Subji de Ardei capia

Subji de Ardei capia

Salata de ardei capia cu iaurt

Raita de Ardei Capia Copti – Ardei Copti in Iaurt

Chutney de ardei copti

Chutney de Ardei Capia copti si Arahide

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

September 2014
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930