Pentru astazi v-am pregatit un Subji de te lingi pe degete: bun de numa’! Piesa de rezistenta este bineinteles ardeiul capia care infuzeaza totul cu dulceata lui minunata. Singurul schepsis e ca trebuie bine gatit, pentru ca altfel poate perturba Vata (adica da nastere la gaze) desi acest tip de ardei este cel mai agreat de Vata datorita gustului sau dulce. Asadar respectati instructiunile de mai jos ca sa creati o hrana super ayurvedica, delicioasa si echilibrata. Va garantez ca toti cei dragi invitati la masa vor savura fiecare lingura de mancare 🙂 Eu l-am facut de trei ori in ultima vreme, atat de delicios si cerut este. Si e atat de usor de preparat!
timp de preparare: 35 minute
rezulta 3 portii
grad de picantzeala: 0 (zero)
INGREDIENTE
5 cartofi medii
2 ardei capia medii
1 ceapa mare
1 baton intreg de scortisoara
1 lingurita seminte de chimion (Jeera)
1-2 lingurite seminte de marar
1 lingurita turmeric
1 lingurita Jeera Powder
1/2 lingurita fenicul macinat
1 lingurita Curry Powder
5-6 linguri ulei de floarea sorelui sau 2-3 linguri Ghee
1 lingurita sare
2 cani apa
1 cana = 300 ml
METODA
Turnati uleiul intr-o oala cu fundul lat (am folosit o oala plata de inox de 3 litri). Dupa ce se incalzeste (pe foc mediu), aruncati in el batonul de scotisoara impreuna cu semintele. Sotati 10-15 secunde, pana ce batonul da semne ca incepe sa se deschida.
Adaugati ceapa tocata si dati focul la mic. Sotati ceapa pe foc molcom pana devine sticloasa – in felul asta va da maxim de gust dulce si va fi bine gatita, deci nu va da arsuri la stomac. Apoi adaugati ardeii capia taiati fasii cat doriti de mari. Acoperiti oala cu capacul si lasati ardeii sa se inmoaie, cam pret de 5 minute. Nu uitati sa amestecati de vreo 2 ori in acest rastimp.
Adaugati si cartofii taiati cubulete. Presarati pulberile de condimente si sotati (fara capac) cam 5 minute, pana ce cartofii sunt bine infuzati de arome.
Turnati apa (preferabil calda) peste cartofi, adaugati sarea si puneti capacul. Dati focul la mediu, pana ce legumele incep sa fiarba. Apoi micsorati flacara si gatiti cam 20 minute sau pana ce cartofii sunt bine fierti si incep sa se zdrobeasca. Dati capacul deoparte si mai gatiti pana ce obtineti consistenta dorita – mai mult sau mai putin sos. Pofta maxima!
Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Subji este Tridoshic. Persoanele Kapha pot adauga orice fel de piper doresc, iar cele Vata un chilli verde tocat la Tarka.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Discussion
Comments are closed.