Brinjal Chutney – Chutney de Vinete cu Rosii

Chutney de Vinete

Un chutney inedit, foarte reusit, care sigur o sa va placa daca iubiti vinetele. Aceasta reteta este foarte usor de facut si necesita un minim de condimente. Brinjal Chutney este o gustare potrivita pentru dimineata sau seara.

adaptare dupa: Passion for Cooking – Memory Archieved

timp de preparare: 40 minute

rezulta 6 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

3 vinete micute

4 rosii medii

1 ceapa medie (sau 2 fire ceapa verde)

1 lingurite seminte Jeera (chimion)

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1/2 lingurita sare

3-4 linguri ulei de floarea soarelui sau masline

verdeata dupa gust

METODA

Curatati rosiile de pielite si tocati-le. Pastrati coaja la vinete, indeparati cozile si taiati-le cubulete. Tocati ceapa.

Asezati o tigaie pe foc mediu. Turnati uleiul si cand acesta e bine incalzit aruncati in el semintele de jeera. Dupa ce pocnesc cateva secunde puneti ceapa. Dupa aproximativ 1 minut adaugati vinetele si rosiile. Presarati sare si turmeric, amestecati bine si acoperiti cu un capac etans. Dati flacara la mic.

Tineti pe foc cam 15 minute amestecand ocazional. Dupa ce vinetele s-au inmuiat bine dati capacul deoparte si presarati coriandrul macinat (eventual niste Masala picanta sau piper cayenne daca doriti un Chutney picant). Amestecati si mai lasati pe foc 1 minut. Apoi dati deoparte si lasati sa se racoreasca 10 minute.

Dupa ce amestecul s-a racorit putin puneti-l intr-un mixer/blender. Mixati pana rezulta o pasta fina (nu e nevoie sa mai adaugati apa). Presarati verdeata si serviti cald sau rece.

Din punct de vedere Ayurvedic: Putine legume sunt atat de capabile sa perturbe Pitta ca vinetele. De aceea, persoanele cu predominanta Pitta sau care sufera de dezechilibre tip Pitta (manie, iritare, boli de piele, exces de caldura in corp, ulcere, sangerarea gingiilor etc) ar trebui sa ocoleasca vinetele sub orice forma, mai ales acest Chutney care este si mai puternic din cauza combinatiei cu rosiile. Nici persoanele Vata nu prea au voie, deci de servit cu moderatie. In schimb, persoanele Kapha pot savura Brinjal Chutney fara probleme.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Salata de Vinete A-la-Hindi

Salata de Vinete A-la-Hindi

Salata de Vinete cu iaurt

Baingan Bharta – Salata pufoasa de Vinete cu Iaurt

Chutney de Vinete cu rosii

Baingan Bharta Chutney – Chutney de Vinete

Baingan ka Salan - Vinete in sos de Arahide si Susan

Baingan ka Salan – Vinete in sos de Arahide si Susan

Discussion

3 thoughts on “Brinjal Chutney – Chutney de Vinete cu Rosii

  1. multumesc 🙂

    Posted by nicoletaliana | 20 July 2015, 11:08 PM
  2. O sa incerc aceasta reteta 🙂

    Posted by nicoletaliana | 20 July 2015, 2:31 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,854 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031