Cardamon verde, Menta, Trandafir, Zmeura

Minty Rosy Raspberry Smoothy – Smoothy racoritor din Zmeura

Minty Rosy Raspberry Smoothy

Desi pare racoritoare, zmeura nu este potrivita pentru consum frecvent in cazul persoanelor Pitta, insa este ok de folosit ocazional. Ca sa fie mai potrivita pentru aceste persoane si pentru a calma Pitta stimulata in exces de caldura verii, am combinat-o cu menta si trandafiri – doua plante exceptionale pentru calitatile lor racoritoare. V-am pregatit astfel un smoothy minunat, racoritor, aromat, ideal pentru zilele fierbinti ale verii. Minty Rosy Raspberry Smoothy este o bautura catifelata, usoara si irezistibila – o oaza de racoare si placere pentru lunile verii.

Daca doriti sa aflati mai multe despre zmeura din punct de vedere Ayurvedic si ce precautii se recomanda in consumul acestui fruct vizitati Zmeura si Ayurveda.

timp de preparare: 10 minute

rezulta 4 – 5 pahare

INGREDIENTE

3 cani zmeura proaspata, indesata bine

1-2 cani apa

1 trandafir de dulceata (doar petalele) sau 1 lingura apa de trandafiri

cateva frunze de menta proaspata

3 linguri zahar brut din trestie sau miere

1/4 lingurita cardamon pulbere – optional

1 cana = 300 ml

METODA

Curatati zmeura de frunzulite si codite. Alegeti menta si clatiti-o scurt in jet de apa rece.

Turnati zmeura cu menta, petalele de trandafir, zaharul/mierea precum si cardamonul intr-un blender. Mixati 2-3 minute pana ce obtineti o pasta cat mai fina. Bine ar fi daca blenderul ar reusi sa zdrobeasca semintele de zmeura.

Adaugati si apa cata doriti pentru a obtine consistenta care va place si mai mixati putin.

Puteti servi ca atare sau strecura tot amestecul pentru a nu avea seminte. Decorati paharele cu frunzulite de menta proaspata si savurati.

NU consumati mai mult de un pahar odata.

Minty Rosy Raspberry Smoothy_

Din punct de vedere Ayurvedic: Minty Rosy Raspberry Smoothy este Tridoshic. Persoanele Vata pot folosi orice indulcitor: zahar sau miere. Pitta numai zahar intotdeauna si chiar un pic mai mult decat e indicat la ingrediente pentru ca zmeura e usor acrisoara de cele mai multe ori. Pentru Kapha e cel mai bine sa evite indulcitorii insa poate sa foloseasca putina miere.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Pudina Sharbat

Pudina Sharbat

Mint Lemonade

Mint Lemonade

Gulab Sharbat

Gulab Sharbat

Jeera Orange Juice

Jeera Orange Juice

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,344 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,930,078 vizite

CALENDAR

August 2013
S M T W T F S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: