Cardamon verde, Menta, Trandafir, Zmeura

Minty Rosy Raspberry Smoothy – Smoothy racoritor din Zmeura

Minty Rosy Raspberry Smoothy

Desi pare racoritoare, zmeura nu este potrivita pentru consum frecvent in cazul persoanelor Pitta, insa este ok de folosit ocazional. Ca sa fie mai potrivita pentru aceste persoane si pentru a calma Pitta stimulata in exces de caldura verii, am combinat-o cu menta si trandafiri – doua plante exceptionale pentru calitatile lor racoritoare. V-am pregatit astfel un smoothy minunat, racoritor, aromat, ideal pentru zilele fierbinti ale verii. Minty Rosy Raspberry Smoothy este o bautura catifelata, usoara si irezistibila – o oaza de racoare si placere pentru lunile verii.

Daca doriti sa aflati mai multe despre zmeura din punct de vedere Ayurvedic si ce precautii se recomanda in consumul acestui fruct vizitati Zmeura si Ayurveda.

timp de preparare: 10 minute

rezulta 4 – 5 pahare

INGREDIENTE

3 cani zmeura proaspata, indesata bine

1-2 cani apa

1 trandafir de dulceata (doar petalele) sau 1 lingura apa de trandafiri

cateva frunze de menta proaspata

3 linguri zahar brut din trestie sau miere

1/4 lingurita cardamon pulbere – optional

1 cana = 300 ml

METODA

Curatati zmeura de frunzulite si codite. Alegeti menta si clatiti-o scurt in jet de apa rece.

Turnati zmeura cu menta, petalele de trandafir, zaharul/mierea precum si cardamonul intr-un blender. Mixati 2-3 minute pana ce obtineti o pasta cat mai fina. Bine ar fi daca blenderul ar reusi sa zdrobeasca semintele de zmeura.

Adaugati si apa cata doriti pentru a obtine consistenta care va place si mai mixati putin.

Puteti servi ca atare sau strecura tot amestecul pentru a nu avea seminte. Decorati paharele cu frunzulite de menta proaspata si savurati.

NU consumati mai mult de un pahar odata.

Minty Rosy Raspberry Smoothy_

Din punct de vedere Ayurvedic: Minty Rosy Raspberry Smoothy este Tridoshic. Persoanele Vata pot folosi orice indulcitor: zahar sau miere. Pitta numai zahar intotdeauna si chiar un pic mai mult decat e indicat la ingrediente pentru ca zmeura e usor acrisoara de cele mai multe ori. Pentru Kapha e cel mai bine sa evite indulcitorii insa poate sa foloseasca putina miere.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Pudina Sharbat

Pudina Sharbat

Mint Lemonade

Mint Lemonade

Gulab Sharbat

Gulab Sharbat

Jeera Orange Juice

Jeera Orange Juice

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

August 2013
S M T W T F S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031