Cardamon verde, Faina de Grau, Fistic, Lapte praf, Migdale, Stafide

MAKKAN PEDA – Ruda la fel de delicioasa a lui Gulab Jamun

Makkan Peda

Makkan Peda este un fel de upgrade al lui Gulab Jamun, o ruda apropiata si la fel de gustoasa si atragatoare. Diferenta consta in aceea ca Makkan Pedas nu au aroma de trandafiri ci de cardamon si se fac o idee mai marisoare si sunt aplatizate nitzel, iar noutatea cea mare se afla in interior: adica ele contin surprize delicioase de migdale/fistic si stafide. Acest interior face toti banii, face din acest desert o experienta la care tot vrei sa revii doar ca sa simti aceasta explozie de senzatii gustative: dulce, aromat, moliciunea Peda-urilor si a stafidelor (care se umfla de la sirop) combinata cu usoara crocantime de la migdale, plus siropul care pune totul in valoare. O nebunie! Ei, si in speranta ca v-am facut sa salivati, va invit sa incercati neintarziat experienta Makkan Peda!

Acest desert provine din sudul Indiei, din statul Tamil Nadu.

sursa: Jeyashri’s Kitchen

timp de preparare: 50 minute

rezulta 12-14 Pedas

INGREDIENTE

1 cana lapte praf (fara zahar adaugat, neindulcit)

1/4 cana faina

1/2 lingurita cardamon pulbere

1/8 lingurita bicarbonat alimentar

3 lingurite unt moale sau 2 lingurite Ghee moale (nu topit)

1/4 cana lapte (sau apa) la temperatura camerei

aproximativ 20 migdale crude sau fistic crud

aproximativ 25 stafide mari si frumoase

ulei pentru prajit in baie de ulei

Pentru Sirop:

2 cani apa

maxim 1 cana zahar (puteti folosi si 1/2 cana daca doriti mai putin dulce)

3 pastai cardamon (intregi)

METODA

Metoda este in mare parte identica cu cea de la Gulab Jamun. Exista doar niste mici adaugiri: trebuie puse migdalele la inmuiat din timp, curatate de pielita si taiate bucatele nu foarte mici.

Apoi in momentul in care formati bilele faceti-le mai marisoare decat Gulab Jamun-urile ca sa puteti introduce in interiorul lor migdale si stafide.

Dupa ce ati modelat bila presati cu un deget in mijlocul ei ca sa formati o adancitura in care veti introduce bucatele de migdale si cate 2 stafide. Apoi inchideti bila si formati din nou o mingiuta rotunda fara fisuri, pe care la final o aplatizati usor.

Asezati aceste bile aplatizate pe o farfurie pana ce le terminati pe toate de modelat. Apoi procedati la fel ca la Gulab Jamun: le prajiti la foc domol, le scurgeti de ulei si le introduceti in sirop unde le lasati sa se balaceasca o vreme ca sa absoarba dulceata, dupa care le serviti.

Makkan Peda_

Din punct de vedere Ayurvedic: Makkan Peda este un dulce minunat pentru toate tipologiile cu conditia sa folositi zahar brut din trestie de zahar, NU zahar alb. Pentru Pitta e mai bine daca servesc Makkan Peda racorite, mai ales vara. Persoanele Kapha au si ele voie cate 1 Peda, insa mai bine ar fi sa foloseasca cateva fire de sofran in reteta, la sirop.

Makkan Peda_interior

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

TOSHA

TOSHA

Cel mai celebru dulce indian

RASGULLAS

Khoya Gulab Jamun

Khoya Gulab Jamun

Gulab Jamun

Gulab Jamun

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

January 2014
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031