Pentru astazi v-am pregatit o supriza foarte simpatica, niste bucatele micute si bunute, cu o consistenta usor gumoasa, ca un fel de minuscule painite pufoase cu gust de cartof si condimente. Sunt foarte gustoase si pot oferi o completare amuzanta si savuroasa la orice fel principal.
Potato Poppers sunt usor de pregatit si le puteti infuza ca orice arome doriti, dupa gust si tipologie – la lista de ingrediente am sugerat o varietate de condimente care echilibreaza foarte bine cartoful pentru persoanele Vata.
Insa condimentele din Potato Poppers pot fi adaptate in functie de tipologia individuala si de necesitatile de moment si cred ca o sa devina un aperitiv favorit pentru copiii din noi toti. Se preteaza foarte bine si la a fi luate la servici sau la drum, sunt o prezenta amuzanta si aromata si in pachetelul celor mici.
Daca folositi ceva mai multa faina si ies mai tarisoare, sunt excelente si pe post de crutoane pentru supe. Negresit sa le incercati – sunt distractive si puteti implica si copiii la crearea lor.
adaptare dupa: Yummy Tummy
timp de preparare: 40 minute
rezulta aprox 50 buc
INGREDIENTE
2 cartofi mari copti sau fierti in coaja
4 linguri faina integrala de grau + cateva linguri pentru rulat
1 lingurita bicarbonat
1 lingura Pasta de Ghimbir-Usturoi
1 chilli verde proaspat
4 linguri verdeata proaspata (patrunjel/marar/coriandru)
1 lingurita Kerala Garam Masala
1 lingurita Chaat Masala sau Amchoor
1/2 lingurita turmeric
1 lingurita plina cu sare
ulei pentru prajit in baie de ulei
METODA
Decojiti cartofii (dupa ce i-ati fiert sau copt) si zdrobiti-i bine ca pentru un piure. Este important sa folositi cartofi copti sau fierti in coaja pentru ca cei fierti fara coaja sau aburiti absorb prea multa umiditate si va fi nevoie de o cantitate cam tripla de faina. Am incercat si asa si tot ies buni numai ca e mai multa munca si trebuie marite cantitatile de condimente.
Adaugati condimentele si amestecati bine, apoi adaugati faina si bicarbonatul. Framantati bine de tot pana ce obtineti un aluat fin si nelipicios – daca mai e nevoie, mai adaugati faina.
Impartiti aluatul in bucati nu mai mari de o minge de tenis. Luati cate o minge de aluat si intindeti-l pe o planseta pe care ati presarat faina din belsug. Rulati bine aluatul asa incat sa formati un rulou gros de cam 2 cm. Taiati bucatele cat doriti de lungi din acest rulou, tavaliti-le usor prin faina si puneti-le deoparte pe o farfurie.
Terminati de format toate bucatelele. Intre timp puneti uleiul la incalzit pe foc mediu. Uleiul nu trebuie sa fie extrem de fierbinte (deci sa nu ajunga la punctul de fum).
Prajiti bucatelele in mai multe ture pana ce devin aurii-maronii. Ele se umfla un pic la prajit, deci aveti grija sa nu le inghesuiti prea tare. O tura dureaza cam 4 minute pana se termina de prajit.
Dupa ce se prajesc le asezati pe hartie prosop pentru a absorbi uleiul in exces, desi daca uleiul e suficient de bine infierbantat ele nu absorb ulei aproape deloc.
Din punct de vedere Ayurvedic: Potato Poppers sunt cel mai recomandate persoanelor Vata. Indivizii Pitta au voie sa guste ocazional insa e neaparat necesar sa scoata din reteta usturoiul, ardeiul iute precum si Chaat Masala/Amchoorul. Persoanele Kapha pot servi si ele cu conditia sa le faca o idee mai picante si sa nu folosesca Chaat Masala/Amchoor.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Discussion
Comments are closed.