Cartofi, Chilli verde, Faina de Grau, Ghimbir, Masalas, Turmeric, Usturoi

Potato Poppers – Bucatele aromate din Cartofi

Potato Poppers

Pentru astazi v-am pregatit o supriza foarte simpatica, niste bucatele micute si bunute, cu o consistenta usor gumoasa, ca un fel de minuscule painite pufoase cu gust de cartof si condimente. Sunt foarte gustoase si pot oferi o completare amuzanta si savuroasa la orice fel principal.

Potato Poppers sunt usor de pregatit si le puteti infuza ca orice arome doriti, dupa gust si tipologie – la lista de ingrediente am sugerat o varietate de condimente care echilibreaza foarte bine cartoful pentru persoanele Vata.

Insa condimentele din Potato Poppers pot fi adaptate in functie de tipologia individuala si de necesitatile de moment si cred ca o sa devina un aperitiv favorit pentru copiii din noi toti. Se preteaza foarte bine si la a fi luate la servici sau la drum, sunt o prezenta amuzanta si aromata si in pachetelul celor mici.

Daca folositi ceva mai multa faina si ies mai tarisoare, sunt excelente si pe post de crutoane pentru supe. Negresit sa le incercati – sunt distractive si puteti implica si copiii la crearea lor.

adaptare dupa: Yummy Tummy

timp de preparare: 40 minute

rezulta aprox 50 buc

picantzeala2

INGREDIENTE

2 cartofi mari copti sau fierti in coaja

4 linguri faina integrala de grau + cateva linguri pentru rulat

1 lingurita bicarbonat

1 lingura Pasta de Ghimbir-Usturoi

1 chilli verde proaspat

4 linguri verdeata proaspata (patrunjel/marar/coriandru)

1 lingurita Kerala Garam Masala

1 lingurita Chaat Masala sau Amchoor

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita plina cu sare

ulei pentru prajit in baie de ulei

METODA

Decojiti cartofii (dupa ce i-ati fiert sau copt) si zdrobiti-i bine ca pentru un piure. Este important sa folositi cartofi copti sau fierti in coaja pentru ca cei fierti fara coaja sau aburiti absorb prea multa umiditate si va fi nevoie de o cantitate cam tripla de faina. Am incercat si asa si tot ies buni numai ca e mai multa munca si trebuie marite cantitatile de condimente.

Adaugati condimentele si amestecati bine, apoi adaugati faina si bicarbonatul. Framantati bine de tot pana ce obtineti un aluat fin si nelipicios – daca mai e nevoie, mai adaugati faina.

Impartiti aluatul in bucati nu mai mari de o minge de tenis. Luati cate o minge de aluat si intindeti-l pe o planseta pe care ati presarat faina din belsug. Rulati bine aluatul asa incat sa formati un rulou gros de cam 2 cm. Taiati bucatele cat doriti de lungi din acest rulou, tavaliti-le usor prin faina si puneti-le deoparte pe o farfurie.

Terminati de format toate bucatelele. Intre timp puneti uleiul la incalzit pe foc mediu. Uleiul nu trebuie sa fie extrem de fierbinte (deci sa nu ajunga la punctul de fum).

Prajiti bucatelele in mai multe ture pana ce devin aurii-maronii. Ele se umfla un pic la prajit, deci aveti grija sa nu le inghesuiti prea tare. O tura dureaza cam 4 minute pana se termina de prajit.

Dupa ce se prajesc le asezati pe hartie prosop pentru a absorbi uleiul in exces, desi daca uleiul e suficient de bine infierbantat ele nu absorb ulei aproape deloc.

Potato Poppers_

Din punct de vedere Ayurvedic: Potato Poppers sunt cel mai recomandate persoanelor Vata. Indivizii Pitta au voie sa guste ocazional insa e neaparat necesar sa scoata din reteta usturoiul, ardeiul iute precum si Chaat Masala/Amchoorul. Persoanele Kapha pot servi si ele cu conditia sa le faca o idee mai picante si sa nu folosesca Chaat Masala/Amchoor.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Bilute de cartofi

Aloo Bonda – Bilute cu Cartofi

Buletze de ciuperci

Mushroom Balls – Buletze cu Ciuperci

Buletze din 4 tipuri de fainuri

Maida Pakodas – Buletze din 4 tipuri de Faina

Bilutze cu Morcov

Carrot Vadas – Bilutze cu Morcov

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,936 vizite

CALENDAR

February 2014
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728