Green Garlic Rice este un orez simplu de preparat, cu o aroma mediu de intensa de usturoi. Este un orez placut, gustos si se potriveste foarte bine cu niste Aloo Tikki sau cu un Subji de legume.
Green Garlic Rice este un orez de primavara, neaparat de pregatit cand apare usturoiul verde.
timp de preparare: 30 – 35 minute
rezulta 5 portii
INGREDIENTE
1 + 1/4 cana orez cu bobul lung
4 fire de usturoi verde, mediu de groase
1 baton scortisoara
1 lingurita seminte de chimen obisnuit
1/4 lingurita turmeric – optional
2 linguri ulei de floarea soarelui
5 cani de apa
1 lingurita sare
1 cana = 300 ml
METODA
Spalati orezul in 6-7 ape, pana ce apa pe care o aruncati este limpede, nu albicioasa. Lasati orezul la inmuiat cateva minute, pana faceti celelalte pregatiri.
Curatati, spalati si tocati usturoiul verde. Pregatiti condimentele aproape.
Puneti uleiul la incalzit intr-o oala de 2 litri, pe foc mediu-mic. Cand s-a incalzit, aruncati il el semintele de chimen si batonul de scortisoara. Dupa ce semintele pocnesc, puneti usturoiul si sotati 2-3 minute, pana ce se inmoaie. Adaugati si turmericul – amestecati.
Scurgeti orezul si rasturnati-l in oala. Amestecati bine de tot si turnati 1 cana de apa. Orezul va incepe sa absoarba apa cu condimente – in felul acesta va iesi mai gustos.
Dupa cam 2 minute, turnati si restul de apa, puneti si sarea. Mariti flacara si asteptati ca orezul sa inceapa sa fiarba. Apoi dati focul la mediu-mic. Nu uitati sa amestecati de cateva ori pana ce orezul incepe sa fiarba, pentru a va asigura ca nu sunt boabe lipite de fundul vasului.
Dupa ce incepe sa dea in clocot nu mai umblati la el pana la final. Dureaza aproximativ 20 de minute. La final amestecati usor in orez. Asigurati-va ca a absorbit toata apa si inchideti focul. Presarati verdeata tocata daca doriti, lasati-l sa stea 5 minute, apoi serviti.
Din punct de vedere Ayurvedic: Green Garlic Rice este un orez Tridoshic. Persoanele Kapha ar face bine sa adauge niste piper cayenne si cel mai bine ar fi sa foloseasca orez Basmati in loc de orez simplu cu bob lung.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Buna foarte frumos site-ul felicitari
Am o intrebare
Se pot folosi la aceasta reteta precum si la celelalte orez brun in loc de basmati?
Sigur ca da, doar ca timpul de fierbere se dubleaza.
bun am facut si eu, incerc sa fac si eu unele preparate dar pe unele nu im ies.
Atunci bucura-te ca iti ies macar unele si mai persevereaza cu cele care nu iti ies. E nevoie de experiente repetate cu unele retete, pana ce iti faci mana.