Anardana, Anason stelat, Cardamon verde, Cartofi, Ceapa, Chilli verde, Chimion (Jeera), Cuisoare, Dovlecei, Masalas, Morcovi, Scortisoara, Turmeric, Varza

Subji de Primavara – Mancare Ayurvedica de Legume

Subji de primavara

Subji-urile sunt mancaruri zemoase de legume, extrem de recomandate de Ayurveda pentru ca sunt usor de digerat, deci ajuta functia lui Agni. Insotit de un orez sau / si de lipii indiene fara drojdie, un Subji reprezinta un meniu simplu, dar hranitor si consistent, ideal pentru mentinerea sanatatii si intarirea lui Agni.

Acest Subji de Primavara este simplu de preparat, e gustos si echilibrant pentru toata lumea, Tridoshic.

timp de preparare: 45 minute

rezulta 6 portii

picantzeala2

INGREDIENTE

5 cartofi medii

2 morcovi mici

1 dovlecel mic

1/2 varza mica frageda, de primavara

1 ceapa mare sau 1 legatura ceapa verde

1 chilli verde proaspat – optional, dar recomandat persoanelor Vata si Kapha

1 baton scortisoara

1 anason stelat

3-4 pastai de cardamon verde

4-5 cuisoare intregi

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita Kashmiri Garam Masala

2 lingurite Mildly Spicy Garam Masala

1 lingurita paprika dulce

2 lingurite Anardana – optional

2 lingurite sare

5-6 linguri ulei de floarea soarelui

apa cat cuprinde

METODA

Curatati toate legumele si taiati-le cubulete cat doriti de mari/mici. Tocati bine ceapa si chilli-ul verde (dupa ce i-ati scos samburii, daca nu doriti prea picant).

Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand s-a incalzit, aruncati in el toate condimentele intregi: scortisoara, anason, cardamon, cuisoare (nu uitati sa le zdrobiti bobitele din varf ca sa nu va improaste cu ulei) si Jeera. Tineti pe foc cam 10-20 secunde, apoi rasturnati in oala ceapa. Sotati 2-3 minute pana ce ceapa s-a inmuiat.

Acum puneti morcovul. Sotati 3 minute, dupa care adaugati si cartofii impreuna cu turmericul. Sotati inca 3 minute.

Adaugati si dovlecelul cu varza si presarati sarea, precum si lingurita de Kashmiri Garam Masala. Amestecati vartos dupa care turnati apa atat cat sa curprinda legumele dar sa nu le acopere. Va rezulta un Subji zemos.

Puneti capacul. Dati focul la tare pana ce incepe sa dea in clocot, apoi micsorati flacara la mediu-mic. Fierbeti 15 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand in acest rastimp si verificati sa nu fie focul prea tare. Presarati paprika si Mildly Spicy Garam Masala, amestecati bine si acoperiti la loc cu capac. Daca vreti un Subji mai putin zemos, atunci adaugati Anardana care, dincolo de gustul grozav de bun, are si rolul de a ingrosa sosul. Mai fierbeti inca 5 minute sau pana ce sunteti multumiti de cat de fierte sunt legumele si de consistenta Subji-ului.

Servi acest Subji zemos peste Green Garlic Rice sau orice alt fel de orez va place. Nu uitati sa indepartati pe cat posibil batonul de scortisoara, steluta de anason si pastaile de cardamon inainte de a servi.

Subji de primavara_

Din punct de vedere Ayurvedic: Subji de Primavara este Tridoshic.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Kadoo ki Sabzi - Subji de Dovleac

Kadoo ki Sabzi – Subji de Dovleac

Subji de Varza

Subji de Varza

Zucchini Subji

Zucchini Subji

Subji de Toamna

Subji de Toamna

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,397 vizite

CALENDAR

June 2014
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930