Subji de toamna – Mancare de legume

Subji sau Sabzi este o mancare delicioasa, un amestec de legume care se combina minunat cu condimentele. Cuvantul “Subji” chiar asta inseamna: amestec de legume. In categoria mare de Subji-uri intra si Curry-urile.

Subji este o mancare ce se poate adapta la ce aveti prin frigider / camara, in functie de sezon. Reteta de mai jos este un Subji cu legume care se gasesc acum (toamna) pe piata, dar care poate fi pregatit mai tot timpul anului avand in vedere ca la super/hypermarketuri se gasesc de toate aproape oricand.

timp de curatat legumele si gatit: 40 minute

pentru 4 persoane

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

3 cartofi medii

1 vanata medie

1 gogosar rosu mare

1 dovlecel micut

1 morcov mare

1 floreta mare de conopida

1 ceapa medie

1 chilli verde proaspat

1 bucatica ghimbir proaspat

2-3 catei usturoi – optional

1 rosie

1 lingurita seminte chimion (Jeera)

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1 lingurita fenicul macinat

1/2 lingurita turmeric

1 legatura patrunjel sau marar

cam 3 cani apa (mai multa sau mai putina in functie de cata zeama va place)

4-5 linguri ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita sare (dupa gust)

METODA

Curatati toate ingredientele si pregatiti condimentele.

Puneti o oala suficient de mare pe foc mediu-mic. Turnati uleiul si asteptati sa se incalzeasca. Cand e suficient de cald (aruncati o samanta de chimion si daca sfaraie sau pocneste e ok – nu asteptati sa iasa fum!) aruncati semintele de chimion, lasati sa pocneasca 5 secunde si puneti ceapa, ghimbirul, chilli si usturoiul tocate. Amestecati bine si sotati cam 2-3 minute.

Apoi puneti prafurile (coriandru, turmeric, fenicul), amestecati si puneti si legumele taiate bucatele, toate odata (in afara de rosie). Amestecati din nou bine asa incat toate legumele sa fie invelite in amestecul de condimente. Lasati 1 minut.

Turnati apa. Amestecati. Puneti capacul. Lasati sa fiarba 15 minute. Dupa acest interval, puteti adauga si rosia optionala. Daca nu, puteti pune putin Amchoor, daca aveti – tot optional; ii da un gust mai acrisor.

Mai lasati sa fiarba 5 minute, puneti sarea, verdeata, mai dati un clocot si luati de pe foc. Eventual, daca aveti vreun amestec de condimente sub forma de pulbere (Garam Masala sau Curry) puteti sa puneti 1 lingurita inainte de a lua de pe foc cu 5 minute.

Gata! Serviti cu painite indiene Chapati.

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Subji de Toamna este Tridoshic.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Zucchini Subji

Zucchini Subji

Curry de cartofi cu pastai

Curry de Cartofi cu Fasole pastai

Mancare de ardei cu dovlecel

Subji de Ardei cu Dovlecel

Subji de Ardei capia

Subji de Ardei capia

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,783 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031