Pakoras de Cartofi

Aperitiv din cartofi

Din nou Pakoras. De data asta de cartofi. Pakoras este unul din cele mai simple si rapide aperitive. Daca trebuie sa incropiti o masa in viteza pentru ca tocmai v-au picat niste musafiri, puteti face urgent niste Pakoras din orice fel de legume aveti prin camara. Vor fi foarte gustoase si vor avea un succes garantat. Daca mai aveti si un Chutney alaturi, deja veti primi aplauze 🙂 si vi se va cere reteta.

Pakoras de Cartofi sunt o alternativa mai echilibrata fata de cartofii pai atat de indragiti in lumea occidentala.

timp de preparare: 15 minute

pentru 3 persoane

2 din 10

INGREDIENTE

2 cartofi medii

3 linguri Besan (faina de naut)

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita turmeric

1 varf de cutit Hing

1/2 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1/2 lingurita chimion macinat (Jeera Powder)

1/2 lingurita piper cayenne

1 cescuta apa

ulei pentru prajit in baie de ulei

METODA

Curatati cartofii de coaja si taiati-i felii groase de ½ cm sau mai subtiri. Clatiti-i intr-un jet de apa si scurgeti-i bine.

Amestecati faina de naut + sare + coriandru macinat + chimen macinat + Hing + turmeric + piper cayenne. Turnati apa cat sa iasa o pasta grosuta – sa curga dar sa fie suficient de groasa ca sa imbrace bine feliile de cartofi.

Puneti uleiul la incalzit si cand e bine incins, luati cate o felie de cartof si treceti-o prin amestecul de Besan. Scurgeti excesul si dati-i drumul incetisor in ulei. Procedati la fel pentru restul de felii avand grija sa nu aglomerati vasul pentru ca Pakoras sa se prajeasca uniform.

Prajiti cam 3 minute, pana devin aurii. Scoateti pe hartie prosop. Calde sau reci, Pakoras de Cartofi sunt un aperitiv foarte gustos!

Din punct de vedere Ayurvedic: Acesta reteta este Tridoshica. Pentru Vata recomand totusi sa adauge si un pic de Ajwain pulbere, Pitta sa scoata piperul cayenne, iar Kapha sa foloseasca un pic mai mult piper. Persoanele Pitta si Kapha trebuie sa serveasca Pakoras de Cartofi cu masura.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Buletze din Dovlecel

Zucchini Vadas

Mushroom Pakoras

Mushroom Pakoras

Aperitiv din fasole pastai

Pakoras de Fasole Verde

Aperitiv indian

Kara Vadai

Discussion

4 thoughts on “Pakoras de Cartofi

  1. Cu ce se poate inlocui faina de naut?

    Posted by Carmen | 19 August 2014, 5:50 PM
    • Faina de naut nu are egal. Gustul si textura care rezulta prin prajire nu pot fi obtinute prin folosirea altui tip de faina.
      Insa poti prepara Pakoras cu un rezultat satisfacator folosind un amestec din faina de grau (integrala daca se poate) si de orez (sau gris daca nu ai de orez): trei sferturi grau, un sfert orez/gris.

      Posted by cloudpearl | 19 August 2014, 5:54 PM
  2. Astazi am facut Pakoras cu cartofi! Prima mea reteta indiana, primita la inceput cu scepticism de sotul si baietelul meu s-a dovedit pana la final, un deliciu pentru toti! N-au iesit asa de aspectuoase ca cele de mai sus, dar au produs senzatie cu adevarat printe toti din casa!!!
    Din pacate s-au terminat inainte sa le fac poza …

    Posted by Simona Bratu | 2 May 2014, 5:57 PM
    • Multumesc pentru impresii Simona! Ma bucur ca au avut succes pana la urma 🙂 Ceea ce ne face sa refuzam ceva nou e mintea si nevoia ei de a se sprijini pe lucruri incercate, verificate. De fiecare data cand incercam ceva nou ne depasim frica de necunoscut. Pe asta se bazeaza orice proces evolutiv 🙂 Felicitari, ai o familie de curajosi!

      Posted by cloudpearl | 2 May 2014, 6:42 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,377 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,066,745 vizite

CALENDAR

March 2017
S M T W T F S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: