Chana Dal Rice – Orez aromat cu Chana Dal

Chana Dal Rice

Chana Dal Rice este un orez foarte placut, aromat si in care intalniti bucatele usor moi, usor crocante de Chana Dal care face toata savoarea acestui orez. Chana Dal este un tip de naut decojit si cu bobul despicat in doua, des folosit in bucataria indiana la mancaruri si dulciuri, insa in special intrebuintat in sudul Indiei ca si condiment. Astfel, boabele se adauga in Tarka odata cu celelalte condimente intregi (nu pulbere) si se prajesc scurt pana isi schimba culoarea. Ele dau o savoare mai speciala, au un gust bun si de cele mai multe ori raman tarisoare, crocante.

Insa in aceasta reteta, dupa trecerea scurta prin ulei si apoi fierberea impreuna cu orezul, Chana Dal devine semi-fiert, usor mai moale si foarte placut de intalnit in fiecare lingura de orez.

timp de preparare: 25 minute

rezulta 3 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

1 cana orez Basmati

3 cani apa

1 legatura ceapa verde – optional

2 linguri Chana Dal

1 baton de scortisoara

4 pastai cardamon

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1/2 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder) – optional

1/4 lingurita turmeric – optional, pentru culoare

1 varf de cutit Hing

1/2 lingurita sare

2 linguri ulei de floarea soarelui

METODA

Spalati orezul in cateva ape si scurgeti-l. Puneti o oala pe foc, turnati uleiul in ea si dupa ce se incalzeste, aruncati in el semintele de Jeera + batonul de scortisoara rupt bucati + pastaile de cardamon + Chana Dal. Sotati 1 minut, pana ce Chana Dal-ul devine auriu, apoi adaugati ceapa tocata.

Tineti pe foc inca 1 minut, apoi adaugati turmericul si coriandrul macinat. Amestecati scurt si puneti si orezul. Invartiti bine orezul prin oala ca sa se acopere toate boabele de condimente.

Turnati apa in oala, puneti sarea si acoperiti cu un capac. Mai amestecati de vreo doua ori pana ce orezul incepe sa fiarba, ca sa va asigurati ca nu s-a lipit nici un bob de fundul oalei.

Din momentul in care incepe sa fiarba, dati focul la mic si fierbeti 15 minute fara sa umblati deloc la orez. Verificati doar din cand in cand sa vedeti daca are cata apa ii trebuie.

Luati de pe foc si lasati-l sa stea 5 minute apoi serviti.

Chana Dal Rice_

Din punct de vedere Ayurvedic: Chana Dal Rice este un orez Tridoshic. Pentru persoanele Kapha este recomandat sa adauge 1 lingurita de Ghimbir pulbere ori proaspat sau putin piper.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Thin Coconut Milk Rice - Orez cu Lapte din Nuca de Cocos

Thin Coconut Milk Rice – Orez cu Lapte din Nuca de Cocos

Matar Rice - Orez pufos cu Mazare verde

Matar Rice – Orez pufos cu Mazare verde

Orez cu chimen condimentat

Spicy Jeera Rice

Orez cu scortisoara si cardamon

Cinnamon Cardamom Rice – Orez aromat cu Scortisoara si Cardamon

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,408 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031