Egg Pulav – Pilaf cu Ou

Egg Pulav

Egg Pulav este identic ca metoda de preparare cu Paneer Pulav. Singura deosebire consta in faptul ca in Egg Pulav se foloseste ou in loc de branza Paneer. Si acest Pulav este foarte gustos, hranitor, mai potrivit pentru vremea rece. Este un deliciu, nepicant si poate fi preparat si pentru copii.

Ouale sunt considerate in Ayurveda un aliment greu de digerat si de aceea sunt dificil de combinat cu alte mancaruri. Insa in reteta aceasta, datorita prezentei condimentelor si felului in care totul este preparat si apoi asamblat, ouale vor da tot ce au mai bun in ele si vor fi mai usor de asimilat de organism.

timp de preparare: 40 minute

rezulta 3 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

2 cani orez fiert simplu, doar cu sare – eu am folosit Basmati

2 oua mari

2 morcovi medii

2 cepe medii

1 catel de usturoi – optional – eu n-am pus

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1 lingurita pulbere de Cardamon

1 lingurita pulbere de Menta uscata

condimente la alegere pentru omleta

4 linguri ulei + pentru pregatit omleta

sare

METODA

1. OREZUL: Puneti 4 cani apa la incalzit cu putina sare. Spalati orezul in cateva ape si scurgeti-l bine. Lasati-l sa stea pana ce apa incepe sa fiarba. Cand da in clocot, rasturnati orezul in oala si fierbeti pe foc mediu-mare. Amestecati un pic la inceput ca sa va asigurati ca boabele nu s-au prins de oala. Lasati-l sa fiarba cam 12 minute apoi scurgeti-l si lasati-l sa se racoreasca imprastiat pe un platou/farfurie larga.

2. OMLETA: Bateti bine ouale si adaugati ce condimente doriti la ele: putina sare + pulbere de coriandru + Dabeli Masala sau orice Masala picanta + un pic de turmeric. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie si cand uleiul s-a incalzit bine aruncati in el ceva seminte de jeera sau mustar. Dupa ce semintele pocnesc, rasturnati ouale bine batute. Amestecati continuu asa incat omleta sa devina bucatele cat doriti de mici. Tineti pe foc cam 3-4 minute sau pana ce sunteti multumiti de cat de bine gatite sunt ouale, apoi dati deoparte.

3. TARKA: Intr-o oala cu fund gros sau dublu si lat (cat o tigaie), puneti cele 4 linguri de ulei la incalzit pe foc mediu. Cand s-a infierbantat, aruncati semintele de Jeera in el si lasati-le sa pocneasca cateva secunde. Apoi adaugati morcovul taiat feliute groase de cam 2 mm + ceapa tocata. Tineti pe foc amestecand ocazional cam 10-12 minute sau pana ce morcovul s-a facut bine si ceapa s-a caramelizat. Apoi, daca folositi, adaugati usturoiul pisat si mai tineti pe foc 2 minute, pana ce usturoiul si-a pierdut mirosul de crud.

4. ASAMBLAREA: Adaugati bucatelele de ou + pulberea de cardamon + menta bine maruntita + putina sare. Amestecati bine 1 minut. Apoi adaugati orezul fiert. Dati focul la mic de tot, amestecati bine insa incet, cu grija, ca sa nu zdrobiti boabele de orez, si puneti capacul la oala. Lasati sa stea pe foc cam 3 minute, ca orezul sa se infuzeze cu aromele respective. Inchideti flacara. Serviti cald sau rece.

OBSERVATIE: Daca nu gatiti ceapa suficient de bine si preferati sa o lasati semi-cruda din considerente asa-zis dietetice, atunci e foarte posibil sa aveti arsuri la stomac dupa masa, mai ales daca sunteti o persoana care sufera frecvent de aceasta problema.

Din punct de vedere Ayurvedic: Egg Pulav este Tridoshic. Pentru persoanele Pitta nu se recomanda sa fie consumat galbenus de ou decat arareori, asadar aceste persoane trebuie sa ia in consideratie acest lucru si sa nu isi pregateasca Egg Pulav decat ocazional sau pregatind o omleta numai din albusuri. Pentru persoanele Kapha ar fi si mai bine daca ar adauga ceva picantzeala la mancare: pulbere de chilli rosu ori piper negru ori o Masala picanta.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Nadan Mutta Roast

Nadan Mutta Roast

Salata de Oua A-la-Hindi

Salata de Oua A-la-Hindi

Paneer Pulav

Paneer Pulav

Eggneer Masala

Eggneer Masala

Discussion

One thought on “Egg Pulav – Pilaf cu Ou

  1. Mancarea asta mi-a mers la suflet! Multumesc!

    Posted by ema | 14 May 2013, 1:48 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031