Eggneer Masala – Masala din Omleta la Aburi

Eggneer Masala

Am gasit de curand reteta asta – de cand am vazut-o mi-a facut cu ochiul. Pentru mine ideea de a pregati oua la abur este ceva nou si cred ca la fel stau lucrurile si pentru multi dintre voi. Asa ca v-o impartasesc acum pentru ca sunt sigura ca o sa va placa. Pentru mine este cea mai buna reteta cu oua pe care am gustat-o vreodata. Este o masala simpla insa foarte gustoasa, care ajuta mult digestia oualor despre care stiti deja ca e un aliment greu si dificil de procesat de organism. Eggneer Masala e pur si simplu ceva magic pentru stomac – pica la fix, nu e grea deloc; e pur si simplu hranitoare si gustoasa. E si mult mai dietetica fata de o omleta obisnuita.

Eggneer Masala este o reteta pe care o recomand cu caldura tuturor amatorilor de oua. E o experienta care trebuie neaparat incercata. S-ar putea sa nu mai concepeti viata fara ea😉 .

adaptare dupa: Batasari

timp de preparare: 35 minute

rezulta 2 portii

picantzeala3

INGREDIENTE

4 oua mari

2 rosii mari

1 ceapa medie sau 3 fire ceapa verde

1 chilli verde

2 catei de usturoi

1 bucatica ghimbir proaspat

1 mana de menta proaspata – optional

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1/2 lingurita seminte de mustar

1/4 lingurita turmeric

1 varf de cutit Hing

1 lingurita Mildly Spicy Garam Masala

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

2 linguri ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita sare

METODA

Pentru a prepara ouale la aburi aveti nevoie de un castron mai marisor de inox pe care sa-l introduceti intr-o oala incapatoare, cu capac, precum si de un suport metalic pe care sa stea castronul de inox. Sau daca aveti oala de preparat la aburi e si mai bine, insa ea trebuie sa fie suficient de mare ca sa incapa castronul de inox in ea. Nu uitati sa introduceti suportul metalic sub castronul de inox daca folositi o oala obisnuita – puteti eventual folosi o bucata de caramida in loc de suport metalic.

Turnati 3 cani de apa in oala si puneti pe foc. Acoperiti oala cu capac.

Intre timp spargeti ouale si bateti-le bine cu putina sare. Turnati ouale batute in castronul de inox pe care l-ati uns in prealabil cu un strop de ulei. Introduceti castronul in oala de aburi, puneti capacul, dati focul la mic si lasati sa se gateasca 10 minute. Dupa care, scoateti castronul din oala, puneti omleta pe o farfurie si taiati-o bucatele de forma si dimensiunile pe care le doriti.

In timp ce omleta se gateste la aburi, pregatiti celelalte ingrediente: spalati si tocati rosiile si ceapa separat. Apoi puneti ghimbirul curatat intr-un mixer de verdeata impreuna cu cei doi catei de usturoi curatati si cu chilli-ul verde curatat de cotor si seminte. Mixati 5 secunde. Scoateti amestecul intr-un castronel micut si puneti menta in tocator. Mixati 3 secunde.

Asezati o oala de 1 litru pe ochiul mic de la aragaz si pregatiti o Tarka astfel: turnati uleiul in oala si cand s-a incalzit aruncati semintele de mustar si de jeera in el, si imediat Hing-ul. Lasati-le sa pocneasca 10 secunde (eventual acoperiti cu un capac ca sa nu se imprastie semintele de mustar prin toata bucataria), apoi adaugati amestecul de chilli cu usturoi si ghimbir. Sotati 30 secunde, apoi puneti si ceapa. Sotati 1 minut. Adaugati acum menta maruntita. Mai amestecati 30 secunde.

Vine randul rosiilor la intrat in oala. Presarati sarea, turmericul, coriandrul si Garam Masala. Amestecati bine si lasati sa se gateasca 10 minute amestecand ocazional.

Adaugati bucatelele de ou  si amestecati usurel, cu grija. Mai tineti pe foc 2 minute pentru ca bucatelele de oua sa absoarba aromele sosului, apoi serviti.

Eggneer Masala_

Din punct de vedere Ayurvedic: Eggneer Masala este foarte potrivita tipologiilor Vata si Kapha. Totusi, pentru Vata e mai bine daca se foloseste o singura rosie. Eggneer Masala  nu este recomandata pentru Pitta decat eventual iarna sau daca nu exista un exces de Pitta in organism. Eventual persoanele Pitta pot prepara omleta doar din albusuri si trebuie sa scoata din Tarka chilli-ul verde cu usturoiul si semintele de mustar si sa foloseasca High Pitta Masala in locul lui Mildly Spicy Garam Masala. De asemenea, mai bine ar fi sa foloseasca o singura rosie.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Nadan Mutta Roast

Nadan Mutta Roast

Egg Pulav

Egg Pulav

Spicy Tomato Chutney

Spicy Tomato Chutney

Salata de Oua A-la-Hindi

Salata de Oua A-la-Hindi

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,366 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: