Salata de Oua A-la-Hindi

Salata de oua A-la-Hindi

Pastele e o perioada solicitanta pentru organism. Aproape toata lumea pune semnul de egal intre aceasta sarbatoare si ghiftuiala. Unul din alimentele care ne pune la grea incercare cu aceasta ocazie este oul. Este obligatoriu sa ciocnesti un ou de Paste… Si unde s-a ciocnit unul merge si al doilea. Si uite-asa ne pomenim ca avem de mancat doua oua fierte tari la aperitiv.

Pentru ca am trecut si eu cu ocazia acestui Paste prin momente dificile pentru stomacul meu, m-am gandit sa sar in ajutorul celor care se intorc acasa dupa sarbatori cu o multime de oua rosii in geamantan de la parinti si rude, pentru a fi consumate in zilele urmatoare. Asa ca va ofer o solutie zic eu agreabila de a face fata cu brio acestui moment “de cumpana” in existenta noastra anuala culinara.

Salata de Oua A-la-Hindi este usor de facut si poate fi consumata oricand pe perioada anului, nu doar de Paste. Pofta buna!

timp de preparare: 15 minute

rezulta 2 portii

picantzeala1

INGREDIENTE

4 oua fierte tari

1 legatura ceapa verde

1 legatura patrunjel

1 legatura leustean

1 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1/2 lingurita seminte de mustar

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita Kashmiri Garam Masala sau Kerala Garam Masala

1 lingurita pulbere de Curry

2 linguri zeama de lamaie

1/2 lingurita sare

4 linguri ulei de floarea soarelui

METODA

Curatati ouale de coji si taiati-le bucatele. Presarati sarea.

Faceti o Tarka astfel: puneti o craticioara micuta pe ochiul mic de la aragaz, pe foc mediu. Turnati uleiul si, cand acesta este bine incalzit, aruncati in el semintele de Jeera si mustar. Lasati-le sa pocneasca (eventual acoperiti pentru cateva secunde cu un capac ca sa nu se imprastie semintele prin bucatarie), apoi puneti ceapa taiata. Sotati 2-3 minute. Adaugati pulberile de condimente si verdeata. Amestecati bine si luati de pe foc.

Rasturnati peste ouale taiate. Adaugati zeama de lamaie. Amestecati bine si serviti.

RECOMANDARE: Cautati sa nu serviti ouale laolalta cu alte mancaruri si evitati cu orice pret combinatia lor cu lactatele: lapte, iaurt, branza de orice fel. Cel mai bine pentru organism este sa fie consumate doar cu painite fara drojdie sau alaturi de putin orez fiert. De evitat, de asemenea, combinarea lor la aceeasi masa cu salatele de cruditati datorita faptului ca ouale si cruditatile au timpi diferiti de digestie si salata nu va face decat sa ingreuneze si mai mult munca lui Agni. Singurul tip de aliment cu care ar putea fi servita o salata de oua ar fi muraturile, insa in cantitati foarte mici, iar in acest caz nu mai folositi zeama de lamaie la salata. Deci serviti ouale ca masa separata si in nici un caz la masa de seara.

Din punct de vedere Ayurvedic: Ouale sunt considerate un aliment greu si inferior in Ayurveda si de aceea se recomanda sa fie consumate ocazional si intotdeauna impreuna cu condimente care sa le faca mai usor digerabile. Ouale sunt recomandate persoanelor Vata si Kapha. Persoanele Pitta nu au voie sa consume galbenus de ou ci doar albus. Pentru aceste persoane am facut salata din imaginea de mai jos, doar din albusuri, fara leustean (doar cu patrunjel) si fara zeama de lamaie. Otetul nu este nici el deloc recomandat pentru Pitta si Kapha.

Salata de oua A-la-Hindi_albusuri

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Egg Pulav

Egg Pulav

Guacamole A-la-Hindi

Guacamole A-la-Hindi

Eggneer Masala

Eggneer Masala

Nadan Mutta Roast

Nadan Mutta Roast

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,290,978 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031