M-am trezit intr-o dimineata chitita sa fac Guacamole A-la-Hindi insa ia ceapa de unde nu-i! Asa ca tot foindu-ma prin bucatarie si fiindu-mi lene sa ma duc la piata, am improvizat aceasta Pasta de Avocado in stil indian, diferita de pasta pe care o faceam pana atunci.
Ideea s-a dovedit a fi geniala (nu, nu-mi arog titlul de geniu in bucatarie) adica a iesit grozav de buna. Papata cu Parathas simple sau Aloo Parathas proaspete formeaza un mic dejun minunat. Daca mai aveti si cateva masline uitate prin frigider…super lux!
timp de preparare: 20 minute
pentru 2-3 persoane
INGREDIENTE
2 avocado
1 rosie medie
1 bucatica mica ghimbir proaspat
1 ardei iute verde, proaspat
1 catel de usturoi
1 lingurita seminte chimion (Jeera)
1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita Basic Garam Masala sau orice alta Masala
1/4 lingurita sare
2 linguri ulei de floarea soarelui
METODA
Curatati fructele de avocado de coaja si indepartati samburele. Taiati-le bucatele micute. Tocati rosia separat, iar usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute impreuna (in mixer).
Puneti ulei la incazit intr-o craticioara si cand uleiul s-a incalzit bine (dar nu fumega) rasturnati semintele de chimion. Lasati-le sa pocneasca cateva secunde, apoi puneti ghimbirul cu usturoiul si ardeiul iute. Amestecati si tineti pe foc cam 30 secunde, apoi adaugati rosia.
Asteptati cam 2-3 minute ca rosia sa se inmoaie.
Adaugati bucatelele de avocado, coriandrul, turmericul, Garam Masala si sarea. Amestecati bine. Tineti pe foc inca 2-3 minute. Apoi lasati sa se racoreasca 5 minute.
Turnati amestecul intr-un blender si mixati pana obtineti o pasta fina.
OBSERVATIE: Reteta este foarte buna si cu avocado aproape copt. Deci daca nu aveti rabdare sa se coaca complet avocado pe care l-ati cumparat (adica sa devina usor moale la apasare) puteti face Pasta de avocado A-la-Hindi. Doar sa tineti mai mult amestecul final pe foc ca avocado sa se mai inmoaie putin.
Din punct de vedere Ayurvedic: Avocado nu este recomandat persoanelor Kapha, insa daca adauga la reteta mai multa picantzeala sub forma oricarui tip de piper (negru, pippali ori cayenne) sau mai adauga un chilli verde proaspat, atunci si ele pot savura aceasta pasta – ocazional totusi. Reteta este excelenta pentru Pitta si Vata.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.