Baby Aloo Rasam – Supa de Cartofi Noi cu Ghimbir

Baby Aloo Rasam

Baby Aloo Rasam este o supa de cartofi noi cu legume si condimente, foarte potrivita pentru oricine. Este Tridoshica, nu contine condimente prea puternice, nici seminte, doar pulberi. Un mic sfat: obisnuiti-va sa folositi o bucatica de radacina de ghimbir proaspat la toate supele – este extrem de sanatos, de bun la gust si da o senzatie de proaspat, fara sa fie prea picanta. Ghimbirul proaspat este unul din cele mai importante condimente folosite in bucataria indiana / ayurvedica si are proprietati vindecatoare. Desi este usor incalzitor, este bun de folosit si vara, mai ales sub forma aceasta, la supe, in cantitati mici.

Baby Aloo Rasam este o supa densa de legume, aromata, purificatoare, echilibranta – o minune pe orice fel de vreme.

timp de preparare: 35 minute

rezulta 4 portii

picantzeala2

INGREDIENTE

10 cartofi noi micuti

1 morcov maricel

1 dovlecel micut

1 legatura ceapa verde

1 bucatica mica ghimbir proaspat

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1 lingurita Pulbere de Curry

1 lingurita Kashmiri Garam Masala

1/2 lingurita turmeric

1 legatura patrunjel

1 lingurita sare

3 linguri ulei de floarea soarelui

2 litri apa

METODA

Puneti pe foc o oala de 3 litri, plina cu 2 litri de apa. Aduceti apa la punctul de fierbere.

Intre timp, spalati bine cartofii si taiati-i bucatele micute. Curatati morcovul si o jumatate din el taiati-l bucatele mici, iar cealalta jumatate dati-o pe razatoarea mica/fina. Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l cubulete. Curatati ghimbirul si dati-l pe razatoarea mica/fina. Spalati si tocati ceapa verde.

Cand apa incepe sa fiarba, puneti mai intai morcovii taiati bucatele. Acoperiti oala si asteptati pana incepe din nou sa fiarba. Dupa 5 minute, adaugati si cartofii cubulete impreuna cu restul de morcov ras si ghimbirul. La fel acoperiti oala si asteptati. Dovlecelul impreuna cu ceapa verde le adaugati dupa inca 5 minute. Tot atunci puneti si turmericul cu pulberea de coriandru si Kashmiri Garam Masala, precum si uleiul cu sarea. Acoperiti din nou si lasati sa fiarba 20 minute.

La final puneti si pulberea de Curry impreuna cu verdeata. Stingeti flacara, tineti acoperita supa inca 5 minute, apoi serviti.

Baby Aloo Rasam_

Din punct de vedere Ayurvedic: Baby Aloo Rasam este o supa Tridoshica, adecvata pentru toate tipologiile. Persoanele care au un exces de Pitta trebuie sa renunte la Kashmiri Garam Masala. Pentru persoanele Kapha recomand sa adauge si 1/4 lingurita Hot Garam Masala, mai ales daca simt ca au perturbari date de excesul de Kapha si sa serveasca supa cat mai calda posibil (evident, nu si daca afara sunt 40 de grade).

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Masoor Dal Vegetable Rasam - Supa de Linte portocalie si legume

Masoor Dal Vegetable Rasam – Supa de Linte portocalie si legume

Potato Leek Soup - Supa crema de Cartofi cu Praz

Potato Leek Soup – Supa crema de Cartofi cu Praz

Aloo Rasam - Supa de Cartofi

Aloo Rasam – Supa de Cartofi

Aloo Kadoo Rasam - Supa de Cartofi si Dovleac

Aloo Kadoo Rasam – Supa de Cartofi si Dovleac

Discussion

2 thoughts on “Baby Aloo Rasam – Supa de Cartofi Noi cu Ghimbir

  1. Se poate face și cu cartofi mai puțin noi, nu? 😀

    Posted by Alina | 22 September 2014, 1:14 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,293,388 vizite

CALENDAR

May 2024
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031