Chimion (Jeera), Kala Namak (Sare neagra), Lamaie, Lime, Menta, Miere

Mint Panna – Bautura racoritoare cu Menta

Mint Panna

Aceasta bautura este o replica a celebrei Aam Panna, pregatita din mango verde, crud, care este foarte indragita in nordul Indiei. Aam Panna are o multime de calitati si proprietati, insa rolul sau principal este de a racori si ajuta corpul si mintea sa reziste la caldurile intense ale verii indiene.

Mint Panna are acelasi rol de racorire si tonifiere a corpului si mintii. Este o bautura foarte aromata, cu destul de putine ingrediente fata de cum v-ati obisnuit deja in retetele indiene, insa este perfect echilibrata si isi face treaba cu brio! Are un gust intens de menta si s-ar putea sa socheze prin puterea si gustul sau, mai ales datorita combinarii cu condimente gen chimion ori sare neagra. Deci nu este o bautura pentru neinitiati intr-ale gusturilor Indiei, dar o recomand pentru efectele sale extraordinare de calmare si racorire.

In afara de aceste calitati, Mint Panna ajuta mult digestia, calmeaza starea de rau matinala sau de masina, detoxifica corpul, contine o multitudine de vitamine si minerale. La cat de multe lucruri bune face, ar fi o idee super sa incepeti s-o indragiti si sa va obisnuiti cu gustul sau intens. E o bautura excelenta!

adaptare dupa: Veg Recipes of India

timp de preparare: 10 minute

rezulta 3 pahare

INGREDIENTE

1 pahar frunze proaspete de menta

3 – 4 linguri zahar brut din trestie de zahar (sau miere)

1/2 lingurita Kala Namak (sare neagra de Himalaya)

1 lingurita chimion macinat (Jeera Powder)

2 linguri zeama de lamaie sau lime

1/2 pahar apa + aprox 1/2 litru apa

1 pahar = 200 ml

METODA

Indepartati frunzele de menta de pe tije si spalati-le in jet de apa rece. Scurgeti-le bine de apa si bagati-le in mixer/blender impreuna cu celelalte ingrediente in afara de jumatatea de litru de apa.

Mixati totul 2 minute, apoi strecurati. Lichidul obtinut este concentrat si peste el se pune cata apa doriti, in functie de cat de diluat va place – porniti de la jumatatea de litru indicata la ingrediente.

Din punct de vedere Ayurvedic: Mint Panna este o bautura Tridoshica indicata pentru racorirea noastra vara. Pentru un efect mai intens de racorire, folositi zahar brut din trestie, nu miere. De asemenea, din acelasi motiv, e de preferat sa folositi Lime in loc de lamaie. A nu se servi rece dupa masa pentru ca in loc sa ajute digestia o va impiedica – sfat valabil pentru absolut toate baurile reci.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

MENTOLADA - Limada cu Menta

MENTOLADA – Limada cu Menta

Pudina Sharbat - SIrop de Menta

Pudina Sharbat – SIrop de Menta

Mint Lemonade - Limonada indiana cu Menta

Mint Lemonade – Limonada indiana cu Menta

Ceai de menta cu lapte si condimente

Mint CHAI – Ceai de Menta cu condimente si Lapte

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,292,783 vizite

CALENDAR

August 2014
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31