Varza nu trezeste prea multe emotii multor persoane. Mie imi place mult de ea si de aceea caut sa o strecor in tot felul de mancaruri. Este si sezonul in care se gaseste din abundenta pe piata si caut sa profit de prezenta ei. Asa ca dupa ce te plictisesti de atata Subji de varza, de Varza A-la-Hindi si de Varzari, mai vrei sa-ti exersezi talentele culinare si cu alte feluri de a o gati.
De curand am mai gasit o varianta de a o folosi, sub forma de Pakoras, pe un site extrem de popular si de vast de bucatarie indiana, sailusfood.com.
Cabbage Pakodis (sau Pakoras – e acelasi lucru) sunt foarte usor de facut, necesita doar o mana de varza si este o experienta noua care merita incercata. In aceasta reteta varza dezvolta un gust suav, fin, dulce, invelit de aroma fainii de naut prajita si complimentat de gustul de ceapa cu care varza se intelege extrem de bine. Pakodis vor fi crocante si hranitoare. O sa va placa sigur.
timp de preparare: 25 minute
pentru 6-8 persoane
INGREDIENTE
1 + 1/2 cani Faina de naut (Besan)
1/2 cana Faina de orez
2 chilli verzi tocati marunt
1 lingurita Pasta de Ghimbir cu Usturoi
1/4 lingurita fulgi de chilli rosu
1 ceapa mare taiata felii subtirele
2 cani varza taiata fideluta, fin
1 lingura ulei
4 linguri de apa
1 lingurita sare
ulei pentru prajit
METODA
Combinati fainurile cu sarea, pasta de ghimbir cu usturoi, fulgii de chilli rosu, chilli verzi tocati, ceapa taiata feliute si varza. Adaugati 1 lingura de ulei si amestecati bine cu degetele.
Adaugati cateva linguri de apa si mixati bine cu mana pana se formeaza o compozitie tarisoara. Nu puneti prea multa apa. Compozitia trebuie sa inveleasca varza si ceapa.
Puneti ulei la incalzit intr-o oala de 1 sau 2 litri. Trebuie sa fie suficient de mult ulei pentru ca Pakodis sa se prajeasca in baie de ulei.
Luati cu degetele cate putina compozitie si puneti in uleiul incins. Eventual, inainte de a le pune in ulei, puteti strange compozitia in palma pentru a-i da o forma, insa acest lucru nu e neaparat necesar. Important e sa fie compozitia suficient de bine legata ca sa nu se imprastie prin ulei la prajit. Daca le faceti “zburlite” vor fi mai interesante.
Prajiti pana ce Pakodis devin aurii, aproximativ 5 minute. Scoateti-le pe hartie prosop. Sunt bune calde sau reci.
OBSERVATIE: Dupa ce ati incercat reteta o data respectand ingredientele si cantitatile din lista si v-ati dat mana, puteti sa incercati sa o refaceti data viitoare inlocuind o parte din ingrediente. De exemplu, puteti sa scoateti ceapa si chilli-ul verde si sa puneti mai mult usturoi, poate si ceva patrunjel tocat. Sau puteti pune mai multa varza. Eu am observat ca merita adaugat ceva mai mult condiment picant, gen 1 sau poate chiar 2 lingurite de Pulbere de Curry, sau pur si simplu piper/pippali. Am incercat si cu Mildy Spicy Garam Masala. Oricum ar fi, sunt foarte bune.
Din punct de vedere Ayurvedic: Cabbage Pakodis sunt Tridoshice, insa nu trebuie servite mai des de 1 data pe saptamana de indivizii cu predominanta Vata. Pentru persoanele Vata si Pitta ar fi mai bine daca ar scoate fulgii de chilli rosu si ar inlocui cu Jeera Powder si/sau Dhania Powder.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.