Seitan Pakoras – Pakoras din Gluten de Grau

Seitan Pakoras

Seitan Pakoras este o reteta pe care am perfectionat-o de-a lungul timpului. Ea consta in bucatele de Seitan (gluten de grau) deja preparat anterior, trecute printr-un amestec de fainuri si condimente, si apoi prajite. Evident, tipul condimentelor si cantitatile lor se poate ajusta in functie de gust si tipologie.

Reteta este simpla, asa cum sunt toate retetele de Pakoras, si usor de facut.

Seitan Pakoras sunt hranitoare, o sursa bogata de energie, o idee minunata pentru cand mergem la drum sau dorim sa ne refacem fortele.

timp de preparare: 30 minute

rezulta 4 portii

picantzeala2

INGREDIENTE

20 bucatele Seitan pregatit anterior

5 linguri Besan (faina de naut)

1 lingura faina de orez

1/2 lingurita sare

1 lingurita paprika dulce

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita Mildly Spicy Garam Masala

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1 lingurita pulbere de chimion (Jeera Powder)

1 lingurita pulbere de ghimbir

1 lingurita praf de usturoi – optional

1/2 cana apa sau mai mult

ulei pentru prajit in baie de ulei

METODA

Luati cateva bucati de Seitan si stoarceti-le in mana cat mai bine insa fara sa le zdrobiti. Taiati-le asa cum doriti, in bucatele mai mari sau mici dupa cum va place. Mie imi plac suvitele mai subtirele si mai mici pentru ca se patrund mai bine la prajit si au mai multa crusta crocanta.

Amestecati fainurile cu condimentele si turnati cate putina apa asa incat sa obtineti o maia grosuta, fina, fara cocoloase.

Puneti uleiul la incalzit si cand e suficient de bine infierbantat, luati cate o bucatica de Seitan, treceti-o bine prin maia, scurgeti excesul si puneti-o incetisor in ulei. Procedati astfel cu alte cateva bucati, cate va incap in vasul de prajit, fara sa le inghesuiti si sa se lipeasca intre ele.

Prajiti cam 3 minute sau pana devin aurii-rosietice, crocante.

Scoateti bucatelele pe o bucata de hartie prosop si serviti-le calde sau reci. Ele raman crocante doar in ziua respectiva. A doua zi crusta incepe sa se mai inmoaie putin.

Din punct de vedere Ayurvedic: Seitan Pakoras sunt Tridoshice, insa cu moderatie pentru persoanele Pitta si Kapha. Pentru persoanele Pitta cel mai bine ar fi sa scoata din reteta condimentele nepotrivite tipologiei: pulberea de usturoi si de ghimbir, si sa foloseasca Basic Garam Masala (mai putin picanta).

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Cum se face SEITAN

Cum se face SEITAN

Bread Pakoras

Bread Pakoras

Aperitiv din cartofi

Pakoras de Cartofi

Aperitiv din fasole pastai

Pakoras de Fasole Verde

Discussion

2 thoughts on “Seitan Pakoras – Pakoras din Gluten de Grau

  1. Felicitari! Excelente informatii! Minunat!

    Posted by adina | 16 November 2015, 7:13 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: