Seitan Pakoras este o reteta pe care am perfectionat-o de-a lungul timpului. Ea consta in bucatele de Seitan (gluten de grau) deja preparat anterior, trecute printr-un amestec de fainuri si condimente, si apoi prajite. Evident, tipul condimentelor si cantitatile lor se poate ajusta in functie de gust si tipologie.
Reteta este simpla, asa cum sunt toate retetele de Pakoras, si usor de facut.
Seitan Pakoras sunt hranitoare, o sursa bogata de energie, o idee minunata pentru cand mergem la drum sau dorim sa ne refacem fortele.
timp de preparare: 30 minute
rezulta 4 portii
INGREDIENTE
20 bucatele Seitan pregatit anterior
5 linguri Besan (faina de naut)
1 lingura faina de orez
1/2 lingurita sare
1 lingurita paprika dulce
1/2 lingurita turmeric
1 lingurita Mildly Spicy Garam Masala
1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)
1 lingurita pulbere de chimion (Jeera Powder)
1 lingurita pulbere de ghimbir
1 lingurita praf de usturoi – optional
1/2 cana apa sau mai mult
ulei pentru prajit in baie de ulei
METODA
Luati cateva bucati de Seitan si stoarceti-le in mana cat mai bine insa fara sa le zdrobiti. Taiati-le asa cum doriti, in bucatele mai mari sau mici dupa cum va place. Mie imi plac suvitele mai subtirele si mai mici pentru ca se patrund mai bine la prajit si au mai multa crusta crocanta.
Amestecati fainurile cu condimentele si turnati cate putina apa asa incat sa obtineti o maia grosuta, fina, fara cocoloase.
Puneti uleiul la incalzit si cand e suficient de bine infierbantat, luati cate o bucatica de Seitan, treceti-o bine prin maia, scurgeti excesul si puneti-o incetisor in ulei. Procedati astfel cu alte cateva bucati, cate va incap in vasul de prajit, fara sa le inghesuiti si sa se lipeasca intre ele.
Prajiti cam 3 minute sau pana devin aurii-rosietice, crocante.
Scoateti bucatelele pe o bucata de hartie prosop si serviti-le calde sau reci. Ele raman crocante doar in ziua respectiva. A doua zi crusta incepe sa se mai inmoaie putin.
Din punct de vedere Ayurvedic: Seitan Pakoras sunt Tridoshice, insa cu moderatie pentru persoanele Pitta si Kapha. Pentru persoanele Pitta cel mai bine ar fi sa scoata din reteta condimentele nepotrivite tipologiei: pulberea de usturoi si de ghimbir, si sa foloseasca Basic Garam Masala (mai putin picanta).
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Felicitari! Excelente informatii! Minunat!
Multumesc Adina, multumesc ❤