V-am mai pregatit o Upma cu fulgi de ovaz, de data asta folosind si branza Paneer. Upmele sunt servite la micul dejun in India insa merg foarte bine in orice moment al zilei. Sunt genul de mancaruri one-pot-meal, foarte echilibrate si agreate de Ayurveda, in care toate ingredientele se intalnesc in aceeasi oala si invata sa se inteleaga chiar daca nu sunt compatibile.
Paneer Oats Upma este deosebit de gustoasa, de sanatoasa si hranitoare, fara insa sa pice greu. Fulgii de ovaz au aceasta calitate de a da o nota de usor mancarurilor in care sunt folositi. V-am oferit pana acum mai multe exemple de Upme cu fulgi de ovaz ca sa vedeti ca ei se pot consuma nu doar la micul dejun, cu lapte, ci si gatiti in acest fel. Sper sa va placa! Noua ne-a placut teribil de mult adaosul de Paneer.
timp de preparare: 45 minute
rezulta 3 portii
grad de picantzeala: 0 (zero)
INGREDIENTE
1 cana fulgi de ovaz
150 – 200 grame Paneer bine scurs
2 morcovi mici
2 rosii mari
3 fire ceapa verde
1/2 lingurita seminte de chimion (Jeera)
1/2 lingurita seminte de mustar
1 baton scortisoara
3 pastai cardamon intregi
3-4 cuisoare
1/2 lingurita turmeric
2 lingurite coriandru pulbere (Dhania Powder)
3/4 lingurita sare
2 cani apa
2 linguri ulei de floarea soarelui
METODA
Incalziti uleiul intr-o tigaie larga, pe foc mediu. Cand e bine incalzit insa nu fumega aruncati in el toate semintele + batonul de scortisoara + pastaile de cardamon + cuisoarele. Acoperiti rapid cu un capac ca sa nu va stropeasca condimentele cand incep sa sara. Dupa ce s-au linistit, adaugati ceapa. Caliti 1 minut, apoi puneti morcovul curatat si dat pe razatoarea mare. Sotati 2 minute.
Adaugati cele 2 cani de apa si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de 5-7 minute.
Puneti rosiile tocate, coriandrul, sarea si turmericul. Acoperiti la loc si lasati sa fiarba 5 minute. Apoi puneti si branza Paneer fie taiata cubulete, fie zdrobita in mana in bucatele cat doriti de mari.
Acoperiti din nou si lasati 10 minute pe foc mic pentru ca Paneer sa se gateasca bine si sa se imbibe de condimente.
Apoi puneti si fulgii de ovaz, amestecati bine si continuu, dati focul mic de tot. Mai acoperiti putin si lasati ca fulgii sa absoarba tot lichidul. Atentie sa nu se prinda de fundul tigaii.
Inchideti focul si lasati-o sa mai stea acoperita 5 minute.
Serviti Upma calda.
Din punct de vedere Ayurvedic: Paneer Oats Upma este Tridoshica.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.