Zucchini Oats Upma – Upma din Dovlecei cu Fulgi de Ovaz

Zucchini Oats Upma

Upma-urile sunt foarte simplu de preparat si reprezinta o masa excelenta pentru a incepe ziua pe un plus de energie. Neintamplator in India sunt servite la micul dejun. Ele se pot prepara din gris, spartura de orez, orez intreg, cuscus, quinoa, vermicelli si multe altele. Asa incat se pot face o multime de combinatii, toate foarte reusite si inedite – n-ai cum sa te plictisesti de Upma.

Zucchini Oats Upma este un amestec foarte hranitor de dovlecei cu fulgi de ovaz si condimente, agreabil si lejer. Am mai postat o reteta de Upma cu dovlecei (Oats Vegetable Upma) dar acolo gustul e diferit datorita prezentei mai multor legume, insa principiul e similar.

Ca nota de inedit, Zucchini Oats Upma contine la ingrediente un tip de Garam Masala care mie mi s-a parut foarte interesant datorita felului in care reuseste sa aduca o nota de aroma intensa insa fara o picantzeala prea mare. E vorba de Kerala Garam Masala care este, dupa parerea mea, una din cele mai bune de inclus la mancarurile care contin dovlecei, conopida ori varza.

timp de preparare: 45 minute

rezulta 3 portii

picantzeala2

INGREDIENTE

1 cana fulgi de ovaz

1 dovlecel mediu

1 morcov mediu

3 rosii mici

3 fire groase de ceapa verde

1 lingurita seminte de marar

1 baton mediu de scortisoara

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1/2 lingurita Curry Powder

1 lingurita Kerala Garam Masala

3/4 lingurita turmeric

1 lingurita sare

2 cani apa

3 linguri ulei

METODA

Spalati si curatati legumele. Taiati morcovii in patru pe lungime si apoi feliute subtiri. Taiati dovleceii cubulete medii. Curatati si taiati ceapa verde. Despielitati rosiile si tocati-le.

Puneti o tigaie larga pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand uleiul s-a incins (nu asteptati sa scoata fum) aruncati in el semintele de marar si batonul de scortisoara. Dupa ce semintele au pocnit, adaugati morcovii si sotati 3-4 minute, pana ce li se schimba culoarea. Apoi adaugati ceapa. Amestecati si tineti pe foc 1 minut.

Puneti dovleceii impreuna cu turmericul, sarea si pulberile de Curry si de coriandru. Amestecati bine, puneti capacul si dati focul la minim. Lasati legumele sa se gateasca 10 minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de tigaie.

Apoi adaugati rosiile tocate impreuna cu Kerala Garam Masala. Amestecati si tineti pe foc inca 2-3 minute, pana se inmoaie rosiile, apoi adaugati apa. Acoperiti, dati focul mai tare pana incepe sa fiarba. Apoi miscorati din nou flacara asa incat legumele sa se gateasca bine sub capac, fara sa se arda.

Dupa inca 10 minute sau dupa ce morcovii sunt bine fierti, adaugati fulgii de ovaz si amestecati vartos si continuu, ca sa nu se prinda amestecul de tigaie. Fulgii vor absorbi rapid tot lichidul disponibil.

Inchideti focul si lasati sa stea acoperit inca 4-5 minute, apoi serviti.

Zucchini Oats Upma_

Din punct de vedere Ayurvedic: Zucchini Oats Upma este Tridoshica. Pentru persoanele Pitta este mai bine sa foloseasca mai putina Kerala Garam Masala sau sa o inlocuiasca cu Basic Garam Masala. Persoanelor Kapha le recomand sa foloseseasca si putin ghimbir pulbere.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Mic dejun din fidea cu ciuperci

Semiya Mushroom Upma

Mic dejun indian cu fulgi de ovaz

Oats Tomato Upma

CusCus cu legume

CousCous Upma

Fulgi de ovaz cu legume

Oats Vegetable Upma

Discussion

2 thoughts on “Zucchini Oats Upma – Upma din Dovlecei cu Fulgi de Ovaz

  1. Combinatia de mirodenii este foarte placuta. Chiar daca e putin dulce pentru gustul meu, cand ajunge in stomac, ai senzatia ca (tocmai) ai primit o paturica, atat de bine se “aseaza”:) Multumesc.
    PS Cred ca aceasta reteta care ii va duce pe fan-ii dovleceilor/ zucchini in al noualea cer:)

    Posted by ema | 24 June 2013, 10:29 AM
    • Imi place perceptia ta de “paturica”🙂 Da, e o reteta super pentru iubitorii de dovlecei. Senzatia de dulce probabil ca iti vine de la dovlecel, pentru ca reteta nu contine nici un strop de zahar.

      Posted by cloudpearl | 24 June 2013, 12:56 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: