Ayurveda, Spanac

Spanacul in viziune Ayurvedica

spanacRomanul stie un lucru clar: cand vine primavara, cauta sa mananci cat mai mult spanac pentru ca te purifica, iti da putere (ca lui Popey!) si te face sanatos. Ayurveda zice ca asa-i si nu prea…Ca in cazul tuturor alimentelor, unele sunt bune pentru unii si altele pentru altii. Asa stau lucrurile si cu spanacul. Astfel, pentru persoanele Vata spanacul crud sau gatit e ok dar numai din cand in cand, nu mai des de o data la luna. Pentru Pitta spanacul crud este complet nerecomandat, iar cel gatit extrem de rar poate fi consumat, cam o data pe an. Kapha este singura tipologie fara restrictii la spanac, il poate consuma oricum, crud sau gatit, fara limite decat de portii.

Cand gatiti spanacul, aveti grija sa-l preparati cu condimente care sa-l faca mai usor de prelucrat de Agni (focul digestiv) pentru ca Ayurveda zice ca e destul de greu de digerat. Dincolo de tipologia ayurvedica de care apartineti, spanacul este de evitat cu desavarsire de toate persoanele care au pietre la vezica biliara sau la rinichi.

 

ALTE PAGINI SUGERATE

Pe scurt despre Ridichi

Pe scurt despre Ridichi

Mierea si cele 3 Doshas

Mierea si cele 3 Doshas

Ayurveda despre Lamai

Ayurveda despre Lamai

Palak Paneer - Curry de Spanac cu Paneer

Palak Paneer – Curry de Spanac cu Paneer

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,432 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,256,079 vizite

CALENDAR

May 2014
S M T W T F S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: